Ερντογάν: Ελπίζω να μην υπάρξει ανάγκη στο μέλλον για ειρηνευτικές επεμβάσεις, όπως αυτήν που εορτάζουμε σήμερα

Ερντογάν: Ελπίζω να μην υπάρξει ανάγκη στο μέλλον για ειρηνευτικές επεμβάσεις, όπως αυτήν που εορτάζουμε σήμερα
Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) speaks with Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci (R) during a military parade in Turkish occupied Nicosia, Cyprus, 20 July 2015. The parade was part of the celebrations marking the 41st anniversary of the invasion and occupation of the northern part of the island. EPA/STRINGER
Καταγγελία για αποσιώπηση των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν, που αναφέρονται σε “ειρηνευτικές επιχειρήσεις”, δηλαδή εισβολές όπως αυτή του 1974, και στο μέλλον, και προσπάθεια παραπλάνησης του κυπριακού λαού, καταγγέλλει το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωση Τύπου με τίτλο “Γιατί αποσιωπήθηκε η δήλωση Ερντογάν  για τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας;”, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
“Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του για τους πανηγυρικούς εορτασμούς της τουρκικής εισβολής, αναφέρθηκε στα επεμβατικά δικαιώματα που διεκδικεί η Τουρκία στην Κύπρο αφήνοντας ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εισβολής και μετά τη λύση του κυπριακού. Ελπίζω, είπε ο κ. Ερντογάν, “να μην υπάρξει ανάγκη στο μέλλον για «ειρηνευτικές επεμβάσεις», όπως αυτή την οποία εορτάζομαι σήμερα” (βλ. www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/213250/erdogan-akidzi-mazi-sta-paniguria-gia-tin-eisvoli/).
Διερωτόμαστε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου είτε απουσιάζουν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε αποσύρθηκαν λίγη ώρα μετά την ανάρτηση τους από μερίδα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης; Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων;”
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
“Για την ΕΔΕΚ είναι προφανές ότι δεν είναι τυχαίο. Είναι μια προσπάθεια από γνωστούς κύκλους για αποσιώπηση και συγκάλυψη δηλώσεων οι οποίες ενδεχομένως να χαλάσουν το «εύκρατο», αλλά πλαστό, κλίμα το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί με στόχο την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση του κυπριακού λαού.

Σημειώνουμε ότι η συστηματική προσπάθεια να αποκρυβούν τα πραγματικά γεγονότα ούτε ωφελεί, ούτε προάγει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού αφού συνεχίζουμε να ζούμε με τις ψευδαισθήσεις και τα ευχολόγια επί 41 χρόνια”.
http://mignatiou.com/
thumbnail
About The Author

0 comments