Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν δεκάδες Τούρκους στρατιώτες σε μια επίθεση!

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν δεκάδες Τούρκους στρατιώτες σε μια επίθεση!
Με νέο του πολεμικό ανακοινωθέν το γραφείο Τύπου του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενημερώνει για τις μάχες που μαίνονται μεταξύ Κούρδων ανταρτών και Τούρκων στρατιωτών.
Σύμφωνα με τους Κούρδους πατριώτες, οι αντάρτες του PKK συνεχίζουν να απαντούν στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού σκοτώνοντας δεκάδες Τούρκους στρατιώτες, προκαλώντας ζημιές σε ένα τανκ και σε ένα ελικόπτερο και καταστρέφοντας πολλά στρατιωτικά οχήματα.

Σύμφωνα με το HPG, Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν στο Αρχηγείο της Ασφάλειας στο κέντρο της πόλης Βαν, στις 23.00 τοπική ώρα, στις 31 Ιουλίου και τραυμάτισαν 3 στρατιώτες.
Άλλοι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο μεταξύ των συνοικιών Χασιμπεκίρ (Hacıbekir) και Κουρούμπας (Kurubaş) της Βαν και τραυμάτισαν 2 λοχίες.
Κούρδοι αντάρτες χτύπησαν στρατιωτική φάλαγγα έξω από την πόλη Βαν την 1η Αυγούστου και προκάλεσαν ζημιές σε δύο τεθωρακισμένα οχήματα και σε ένα τουρκικό τανκ.
Κούρδοι αντάρτες χτύπησαν ένα ελικόπτερο Κόμπρα που πετούσε πάνω από τους δρόμους Χακάρι – Τσουκούρκα και Χακάρι – Σιρνάκ, το οποίο επιχειρούσε εναντίον των μπλόκων που είχαν στήσει οι αντάρτες.
Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε δύο τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Βαρτό της Μους το απόγευμα της 31ης Ιουλίου. Ο αριθμός των τουρκικών απωλειών από αυτή την επίθεση δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.
4 Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί στο δρόμο μεταξύ Ερζουρούμ και Κατζιζμάν. Την 1η Αυγούστου Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο του στρατού στη Χασανχάν, οι τουρκικές απώλειες και από αυτή τη μάχη δεν έχουν γίνει γνωστές.
Στις 2 Αυγούστου Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν στο φυλάκιο του Καραμπουλάκ (Karabulak) στην Αγκρί, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία. Δεκάδες στρατιώτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση. To HPG ενημέρωσε ότι για αυτή τη μάχη θα εκδώσει αργότερα αναλυτική ανακοίνωση – δελτίο Τύπου.
Προφανώς οι Κούρδοι αναφέρονται στην επίθεση αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής στο κτίριο – στρατώνα της Χωροφυλακής στην Αγκρί, στην οποία σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές σκοτώθηκαν δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 30 τραυματίσθηκαν.
Στην κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε μπορείτε να δείτε το κτίριο της Χωροφυλακής να έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Στην επόμενη εικόνα, η κεντρική είσοδος του ίδιου κτιρίου:
karabulak1

thumbnail
About The Author

0 comments