Η ομοσπονδία του Kibristan

Όσοι ισχυρίζονται ότι θα «επανενώσουν την Κύπρο στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.) με πολιτική ισότητα κ.λπ», φαίνεται ότι μας εκλαμβάνουν ως «κούελλους» ή και «ζοππόβορτους», ως θα έγραφε και ο αείμνηστος Δήμαρχος Λευκωσίας Θεμιστοκλής Δέρβης (δηλαδή βλάκες και ηλίθιους). 

Και επειδή έγινε λόγος, όπως αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, πως το όνομα του «νέου κράτους» θα είναι «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» -τώρα ακούμε και για «Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου»- κατά την άποψή μου, μάλλον θα είναι «Ομοσπονδία του Kibristan», όρος που χρησιμοποίησα και στο παρελθόν - αφού δεν πρόκειται για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, της Κύπρου λαμβανομένης ως ενιαίου και αδιαιρέτου γεωπολιτικού συνόλου (ένας άνθρωπος, μία ψήφος, ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και ό,τι αυτό συνεπάγεται), αλλά για ένα θνησιγενές τουρκικών προδιαγραφών κατασκεύασμα ως αποτέλεσμα της εισβολής και κατοχής, το οποίο θα καταρρεύσει εντός ολίγων εβδομάδων, δηλαδή δεν θα προλάβει ούτε να «ποσαραντώσει» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Άλλωστε, σταδιακά υιοθετούμε όλες τις τουρκικές αξιώσεις που οδηγούν στον εξανδραποδισμό του κυπριακού Ελληνισμού και τον έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία, της οποίας μόνιμος στόχος είναι η επανάκτηση και ο ολοκληρωτικός έλεγχός της.

Θα έχουμε, λοιπόν, με τη Δ.Δ.Ο. μία τουρκική επαρχία - νομό στον Βορρά και στον Νότο, ένα μυξοβάρβαρο μόρφωμα όπου οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι θα είναι μία μειονότητα στη γη των πατέρων τους, «εκ γενετής ελληνική» κατά τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου. Η Κύπρος θα είναι στο έλεος της Τουρκίας είτε είναι είτε δεν είναι «εγγυήτρια δύναμη» με «επεμβατικά δικαιώματα». Όλα αυτά δεν είναι κινδυνολογίες αλλά οι ωμές πραγματικότητες που μερικοί αρνούνται να συνειδητοποιήσουν.


Έγραψα πρόσφατα για τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/Κυπρίων από διάφορους Νεοκύπριους, τουρκοπροσκυνημένους και άλλους ψοφοδεείς και εθνικώς ασπόνδυλους. Ήδη ο Ακιντζί κατόρθωσε να αναβαθμίσει την ούτω καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και να παρουσιάζει τον εαυτό του περίπου ως ένα «συμπρόεδρο», που διακρίνεται ως μετριοπαθής και ευέλικτος πολιτικός ηγέτης. Αυτό αποδεικνύεται και από τις επισκέψεις Ευρωπαίων και άλλων ξένων ηγετών και αξιωματούχων.
Και όλα αυτά σαν αποτέλεσμα μιας πολιτικής αποενοχοποίησης της Τουρκίας και διακηρύξεων όπως π.χ. «λύση κυπριακής ιδιοκτησίας», «λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους», «λύση υπό τις περιστάσεις», τις κατά καιρούς «γενναιόδωρες προσφορές» κ.λπ.

Ό,τι απέμεινε να δώσουμε είναι και τα σώβρακά μας (να με συγχωρούν οι αγαπητοί αναγνώστες), μιας και κάποιοι θα ήταν έτοιμοι να υποβληθούν και σε περιτομή (s?nnet), αφού γι’ αυτούς το πρόβλημα δεν είναι εισβολής και κατοχής αλλά «επαναπροσέγγισης». Τελικά φαίνεται ότι βαδίζουμε αγέρωχοι προς την καταστροφή μας, όπως γράφει σε ένα από τα έργα του ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Υ.Γ. 1) Ενθυμείσθε εκείνο τον ανεκδιήγητο Άλβαρο ντε Σότο, εκπρόσωπο του Γ. Γ. του Ο.Η.Ε. (Λέσχη διεθνών απατεώνων κατά τον Θεμιστοκλή Δέρβη), που ήθελε να επιβάλει μία τρίχρωμη σημαία του «νέου κράτους» και προκήρυξε μάλιστα και διαγωνισμό για συγγραφή… «κρατικού ύμνου». Φυσικά και οι διάδοχοι του Ντε Σότο, Αλεξάντερ Ντάουνερ και Έσπεν Μπαρθ Έιντε δεν… υστερούν σε σοβαρότητα.
2) Μυξοβάρβαρο θεωρείται το κράτος που είναι κατά το ήμισυ ελληνικό και κατά το ήμισυ μη ελληνικό.

3) Οι ήρωες και οι μάρτυρές μας έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και την Ένωση και όχι για τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Αυτό ας το έχουν κατά νουν όσοι εκφωνούν λόγους σε μνημόσυνα ή άλλες επετειακές εκδηλώσεις, για να μην τρίζουν τα κόκκαλα των πεσόντων.

ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρώην συνδικαλιστής
Σημερινή
thumbnail
About The Author

0 comments