Οι νέοι της Ουκρανίας ετοιμάζονται για τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Οι νέοι της Ουκρανίας ετοιμάζονται για τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Οι προετοιμασίες των αποστολών για την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας έχουν ξεκινήσει καθώς οι νέοι μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των εργασιών. Με σύγχρονη θεματολογία που αφορά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, την ελληνική κρίση, την ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό, την ορθόδοξη πίστη αλλά και την προοπτική αναγνώρισης των γενοκτονιών της Ανατολής, θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη, από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή των νέων Ελλήνων της Ουκρανίας, που θα συμμετάσχει στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ του ποντιακού πολιτισμού.
Με επιτυχία πέρασαν οι πρώτες πρόβες του χορευτικού συγκροτήματος των Ελλήνων της Αζοφικής «Αστέρια της Αναγέννησης» με τον χορό χαϊταρμά, που ενώνει τους ανθρώπους, φέρνει γέλια και χαρές στη ζωή τους.
Η συνδιάσκεψη διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες παγκόσμιου ποντιακού Ελληνισμού, με τη συμμετοχή 500 νέων από όλον τον κόσμο. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη.
thumbnail
About The Author

0 comments