Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από Ευρωπαίους ηγέτες δέχτηκε ο ΤσίπραςΤηλεφωνήματα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, τον πρώην πρωθυπουργό έχουν συγχαρεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Ν. Αναστασιάδης ζήτησε από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να τον εκπροσωπήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορέσει να παραστεί.
Για «ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά» έκανε λόγο ο Φ. Ολάντ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η Ελλάδα θα γνωρίσει μία περίοδο σταθερότητας με μία στέρεη πλειοψηφία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ταγγέρη.

0 σχόλια