Το φιλοκουρδικό κόμμα για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα: Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία



«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνο», δήλωσε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (ΗDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά την διπλή βομβιστική επίθεση
στο κέντρο της Άγκυρας λίγο πριν την έναρξη πορείας ειρήνης που διοργάνωνε το HDP μαζί με άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 120 τραυματίστηκαν. «Κύριος στόχος της επίθεσης ήταν το HDP», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς μετά τις κατηγορίες του για «κράτος μαφία» διερωτήθηκε: «είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι τόσο ισχυρές;».  «Εμπόδισαν τα ασθενοφόρα, και θέλουν να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Θα βαδίσουμε μαζί με αυτούς που δεν υποκύπτουν μπροστά στην αστυνομική τυραννία. Δεν θα επιτρέψουμε να τους γράψει η ιστορία. Η ιστορία δεν θα γράψει μια εξουσία που είναι τόσο τυραννική».
Σε ανακοίνωσή του το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σημειώνει πως στόχος της διπλής βομβιστικής επίθεσης ήταν τα μέλη του και εξέφρασε την ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά. «Λίγο μετά την έναρξη της πορείας, γύρω στις 10.04 (τοπική ώρα) σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις εν μέσω του μπλοκ του HDP. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν το HDP», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ βαριά κατάσταση και για αυτό υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι «της Τουρκίας δεν τις αξίζει τέτοια εικόνα. Όποια και να είναι η πολιτική άποψή μας πρέπει να καταδικάσουμε την τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να απευθύνω ειδικές κατηγορίες, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να κυβερνάται η Τουρκία;».
thumbnail
About The Author

0 comments