ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Η εφευρετικότητα του τοκογλυφικού κεφαλαίου, όσον αφορά τη μετατροπή των Πολιτών σεσκλάβους χρέουςείτε μέσω της παραποιημένης υπερχρέωσης των κρατών τους όπως διαπιστώθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, είτε με άλλους τρόπους, δεν έχει όρια.
Όταν δε οι άνθρωποι μετατρέπονται μόνοι τους σε θύματα, καθώς επίσης σε σιωπηλά πρόβατα (άρθρο), θεωρώντας ανόητα πως οφείλεται στους ίδιους η χρεοκοπία των κρατών τους,επειδή φοβούνται πλέον να πολεμήσουν για την ελευθερία τους, τότε οι τοκογλύφοι αποθρασύνονται εντελώς – όπως φαίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο η Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει να αντιμετωπισθεί το μεταναστευτικό κόστος (πηγή).

Ειδικότερα, επειδή η παγκόσμια κοινότητα δεν είναι πρόθυμη να αναλάβει τα βάρη των μεταναστών που προκαλεί ο δυτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, θεωρεί σκόπιμη την κινητοποίηση των διεθνών επενδυτών – των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιριών, καθώς επίσης των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Με στόχο δε να τους πείσει, προσφέροντας τους μία ικανοποιητικά κερδοφόρα απόδοση, προτείνει την έκδοση ειδικών ομολόγων εκ μέρους των χωρών που πλήττονται από τα προσφυγικά κύματα – όπως ο Λίβανος, η Τουρκία, η Αίγυπτος κλπ.
Επειδή όμως τα κράτη αυτά δεν έχουν μία σοβαρή πιστοληπτική ικανότητα, η Παγκόσμια Τράπεζα θεωρεί πως τα ομόλογα τους, για να είναι ελκυστικά, θα πρέπει να εγγυώνται από εκείνες τις ισχυρές χώρες, όπως για παράδειγμα από τη Γερμανία, οι οποίες θέλουν να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισβάλλουν στα εδάφη τους.

Αντί λοιπόν ο Ο.Η.Ε. ή οι εκάστοτε πλούσιες χώρες να ενισχύουν οικονομικά τις αδύναμες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με το κόστος, θα εγγυώνται τυχόν μη πληρωμή των ομολόγων που θα εκδώσουν – παρέχοντας στους επενδυτές μία 100% ασφαλή και κερδοφόρα τοποθέτηση των χρημάτων τους. Υποψήφια θύματα αυτών των δανείων είναι οι χώρες στο γράφημα που ακολουθεί – όπου αριστερά, με σκούρο πράσινο, φαίνονται οι ενισχύσεις που έχουν λάβει, ενώ με ανοιχτό το κόστος τους μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, η Αίγυπτος έχει ενισχυθεί με 43 εκ. $, έχοντας ήδη ξοδέψει 190 εκ. $.
161
Τι θα κέρδιζε όμως η Αίγυπτος από ένα τέτοιο μοντέλο; Προφανώς θα μπορούσε να δανειστεί με χαμηλότερα επιτόκια, αφού θα εγγυόταν οι πλούσιες χώρες – όπως συμβαίνει άλλωστε ήδη με την Ελλάδα. Εάν όμως τελικά δεν κατάφερνε να εξυπηρετήσει το επί πλέον χρέος που θα αναλάμβανε, για να πληρώσει το κόστος της μετανάστευσης, τότε θα υποχρεωνόταν να καταφύγει στο ΔΝΤ – με τελικό αποτέλεσμα τη λεηλασία της, παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας για να εξοφληθούν τελικά οι εγγυητές των δανείων της, κατά το γνωστό μας πρότυπο. Το παράδειγμα που ακολουθεί (πηγή: Berger), είναι αποκαλυπτικό:
«Ας υποθέσουμε πως σε ένα μικρό χωριό ζουν τρεις οικογένειες – εκ των οποίων η μία είναι πάμπλουτη, ενώ οι δύο άλλες πάμπτωχες. Η πάμπλουτη τώρα χώρα βάζει φωτιά στο σπίτι της μίας πάμπτωχης, φροντίζοντας παράλληλα να μεταφερθούν τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι της άλλης πάμπτωχης.
Επειδή όμως είναι φανερό ότι, η δεύτερη πάμπτωχη οικογένεια που φιλοξενεί την πρώτη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με το κόστος, τότε η πάμπλουτη οικογένεια της δανείζει ένα ποσόν – για το οποίο εγγυάται η ίδια, με την προϋπόθεση βέβαια να υποθηκεύσει το άθικτο ακίνητο της φιλοξενούσας οικογένειας. Εύλογα υποθέτει λοιπόν κανείς τι θα συμβεί, όταν η οικογένεια δεν καταφέρει να πληρώσει το δάνειο και τους τόκους του«.
Ολοκληρώνοντας, η πυρκαγιά στην Ελλάδα πυροδοτήθηκε με τις δηλώσεις της τότε κυβέρνησης της, οι οποίες προκάλεσαν την κατακόρυφη αύξηση των επιτοκίων, με τα CDS κοκ. – έως ότου αναγκάσθηκε να καλέσει τον πυροσβέστη (ΔΝΤ), ο οποίος την αποτελείωσε με τις θανατηφόρες συνταγές του (μνημόνια).

Η φωτιά στη Μέση Ανατολή προκλήθηκε από τους, ενδεχομένως χρηματοδοτούμενους εκ μέρους της CIA, τρομοκράτες της ISIS (με την ελεύθερη πώληση κλεμένου πετρελαίου κλπ.) – με θύματα μέχρι στιγμής, εκτός από τους δύστυχους Πολίτες της εμπόλεμης ζώνηςόλες τις γειτονικές χώρες, τις οποίες έχει βάλει στο στόχαστρο ξανά το ΔΝΤ, με τη χρήση των τοκοφόρων ομολόγων «στήριξης» που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα.
Υστερόγραφο: Δυστυχώς κανένας δεν ενδιαφέρεται για το κόστος της μετανάστευσης που επωμίζεται η χρεοκοπημένη Ελλάδα, υπερδιπλάσιο του δημοσιονομικού ελλείμματος, ίσως επειδή θεωρείται υποτιμητική η αναφορά του από μία αριστερή κυβέρνηση – η οποία κυβερνάει με ταξικά μέτρα, «ελέω» μίας ανίκανης να εκλέξει έστω έναν σοβαρό πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την Ευρώπη, φαίνεται πως σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μεταναστευτικό πρόβλημα για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, κρίνοντας από τις κοινές περιπολίες που πρότεινε με την Τουρκία – με μία χώρα που ουσιαστικά στέλνει σκόπιμα παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, αφενός μεν για να την αποσταθεροποιήσει, αφετέρου για να επιτύχει τους γεωπολιτικούς στόχους της εις βάρος μας.  Μας προτείνει λοιπόν να βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα – ισχυριζόμενη πως κινδυνεύουν από τα άλλα πρόβατα, τα οποία εκδιώκονται με ευθύνη της Δύσης από τις πατρίδες τους.

thumbnail
About The Author

0 comments