Ιερώνυμος: Ο Μανώλης Γλέζος μου ζήτησε να αναλάβω την κηδεία του

"Φροντίστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό"

SOOC

Ο Μανώλης Γλέζος μού ζήτησε να αναλάβω την κηδεία του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής μας, ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Ναύπακτο.   


Όπως τόνισε, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό.  

«Γράψτε τα για να μην παρεξηγηθούμε. Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε (στο 0.55 του video) σύμφωνα με το orthodoxia.info στον Αρχιεπίσκοπο, σημειώνοντας επίσης ότι αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων.  

 Μάλιστα σύμφωνα με το σάιτ, ο κ. Ιερώνυμος σοκαρίστηκε από το αίτημα του κ. Γλέζου και χαρακτήρισε την συνάντηση «αποκαλυπτική».   

Με αφορμή αυτή την εξομολόγηση του κ. Γλέζου ο αρχιεπίσκοπος προχώρησε στο ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, μιλώντας για αλλαγή του συντάγματος ¨αν κάποια στιγμή θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα". "Δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να τα μετακινούμε όπως ο καθένας θέλει", σημείωσε επίσης στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση, παρότι η συνάντηση του με τον κ. Φίλη ήταν, όπως αναφέρθηκε, σε καλό κλίμα




πηγή
thumbnail
About The Author

0 comments