ΑΛΛΟ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από την εκδήλωση που οργάνωσε η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης με θέμα: Ποντιακός Ανθρωπισμός και Εβραίοι)


ΑΛΛΟ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ




Η πολιτική ζει με τις ιδέες, έχει ανάγκη ιδεών, λέξεων, λόγου, αλήθειας. Μια ακόμη απόδειξη η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης. Με πέντε λέξεις « Ποντιακός Ανθρωπισμός και Εβραίοι» και μια ιστορία ανθρώπινης αγάπης την περίοδο της ναζιστικής Γερμανικής κατοχής στείλαμε ένα μεγάλο σύγχρονο μήνυμα ανθρωπισμού σε όλο τον Πλανήτη. Σε κοινότητες ανθρώπων, σε ακαδημαϊκούς κύκλους. Η εκδήλωση προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη συγκίνηση.
Η πολιτική δεν είναι ζήτημα χρημάτων. Τα χρήματα πνίγουν την πολιτική. Όπως την έπνιξαν εδώ και αλλού. Αναπαράγουν κάστες, ανακυκλώνουν μαφίες, δεν απελευθερώνουν.
Αυτό που κάναμε είναι εις τους αιώνας των αιώνων, δεν είναι σποτ(spot), πληρωμένο εφήμερο σποτ.
Σε αυτό βοήθησε το όνομα και η αύρα του Βησσαρίωνα.
Η αύρα της Σοφίας και του Γεώργιου Γρηγοριάδη, καταγόμενων από την Σάντα της Τραπεζούντας οι οποίοι έσωσαν την μικρή Στερίνα Ταμπώχ. Νομίζω το χόλυγουντ θα κάνει κινηματογραφική ταινία αυτήν την ανθρώπινη ιστορία. Μια και δεν έχουμε ένα Ελληνόλυγουντ ούτε και Ελληνική τηλεόραση.
Βοήθησε η αύρα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μια πόλη που την συναντώ διαρκώς στην ζωή μου, στην πολιτική μου ζωή.
Για την ιστορία της σωτηρίας, έμαθα στο Τορόντο, στην οικία της εγγονής του Γεωργίου Γρηγοριάδη Ελευθερίας και του συζύγου της Μιχάλη Μουρατίδη. Μαθήματα ζωής θα έλεγε κανείς.




Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

thumbnail
About The Author

0 comments