Επιτροπές σαθρών, σοκ, δέος και άλλα φληναφήματα

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Η Ελληνική κοινωνία για μια ακόμη φορά παρακολουθεί εμβρόντητη τα τεκταινόμενα που αφορούν την ζωή εκατομμυρίων ψυχών για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Τούτη την φορά το ύψος των συντάξεων που θα καθορίζει την ζωή των απόμαχων και όχι μόνο είναι στην επικαιρότητα. Υπάρχει επιτροπή σοφών και μάλιστα φερόντων ελληνικό ονοματεπώνυμο που πρότεινε μέτρα τα οποία είναι γκιλοτίνα για την επιβίωση.

Όπως πάντα τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης έκαναν σημαία και πρωτοσέλιδα αυτά τα δελτία τύπου των υποχείριων της Γερμανικής κατοχής προσθέτοντας ένα ακόμη βάσανο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.


Κατ' αρχάς όταν λέμε επιτροπή στην Ελλάδα μιλάμε για μια ανακάλυψη της πολιτικής εξουσίας προκειμένου να κρύψει, να αλλάξει, να εξαφανίσει κλπ, εγκλήματα εις βάρος του λαού. Στις επιτροπές πάντα τοποθετούνται εξυπηρετητές του συστήματος που δίνουν πάντοτε το αποτέλεσμα (πόρισμα) το οποίο θα εξυπηρετεί τα αφεντικά τους. Στις επιτροπές δίνουν και βαρύγδουπα ονόματα όπως διαφάνειας, έλεγχου πόθεν έσχες, και άλλα μπουρδολογήματα για να εντυπωσιαστεί το πόπολο και να πεισθεί πως πρόκειται για κάτι σοβαρό. Οι επιτροπές εκτός των άλλων παίζουν και τον ρόλο του λαγού όταν η εξουσία τεστάρει τις αντοχές του λαού όταν πρόκειται να ενεργήσει εις βάρος του.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε επιτροπή σοφών. Μάλιστα σοφών. Είναι επιφορτισμένη αυτή η επιτροπή να εργαστεί για ο καλό του λαού, γι' αυτό πληρώνεται με παντεσπάνι. Τα αποτελέσματα και οι προτάσεις γνωστές για το συνταξιοδοτικό. Πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων ζωές και συμφωνίες ανθρώπων με ένα κράτος που πληρώνουν χρόνια για αξιοπρεπή γηρατειά, προτείνουν αυτά που προτείνουν. 

Η διάλυση του συστήματος υγείας, ασφαλιστικών ταμείων είναι ηλίου φαεινότερον πως θέλουν να οδηγήσουν τον λαό σε ιδιώτες που θα λυμαίνονται τον χώρο με την επιβολή και του τρίτου μνημονίου. Γι΄αυτό τον λόγο και ανάμεσα στους σοφούς είναι και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος που εκτός από πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου μεγάλης ασφαλιστικής, διετέλεσε και διοικητής του ΙΚΑ όταν γινότανε το πανηγύρι της μηχανοργάνωσης με εκατοντάδες εκατομμύρια χαμένα. Γνήσιο τέκνο της Σημιτικής περιόδου αφού δίπλα στον γερμανοθρεμμένο Σημίτη ξεκίνησε να αποκτά βάσεις για να γίνει σοφός.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ένα πρωινό ξυπνάνε οι Έλληνες και ανακοινώνουν οι κυβερνήτες πως η σύνταξη για όλους θα είναι 200 ευρώ. Τι θα κάνουν; Θα κατέβει η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικαληστήρια όργανα να προστατέψουν τα δικαιώματά του; Μα αυτοί είναι όργανα της ίδιας κατάστασης εδώ και χρόνια. Εξ' άλλου η πορεία όλων των συνδικαλΗστών είναι προγραμμένη. Προς την βουλή και τις επιτροπές ο δρόμος τους και τώρα με τα νέα αφεντικά όπου τους καλεί η υπηρεσία.

Η επιτροπή σοφών λοιπόν παίζει αυτή την στιγμή τον ρόλο του λαγού συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ για πολλούς λόγους. Ποτέ δεν θα δεχτούν οι κατακτητές αποφάσεις φερέφωνων και οργάνων τους. Έστω κι αν αυτή την στιγμή παρουσιάζονται ως βασιλικότεροι του βασιλέως, οι προτάσεις αυτές σύντομα θα φαντάζουν ως άγιες μπροστά στις τελικές αποφάσεις που θα εφαρμοστούν για το συνταξιοδοτικό και την ασφάλιση. 

Για την ιστορία θα έπρεπε να αναφέρουμε τα ονόματα αυτής της επιτροπής, αλλά αν το κάνουμε θα πρέπει να αναφέρουμε και τα ονόματα αυτών που τους διορίζουν όπως και των οπαδών που τους ψηφίζουν. Ο χώρος είναι περιορισμένος για όλα αυτά τα ονόματα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια οτι Ελληνικό απέμεινε ζωντανό στον θάνατο. 

Πηγή "Στον Τοίχο"
thumbnail
About The Author

0 comments