Προελαύνει, ακάθεκτα, ο Συριακός στρατός, το τελευταίο 24ωρο, με ρωσική υποστήριξη

Ενισχυόμενος από ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, ο Συριακός στρατός έχει σημειώσει θεαματική προέλαση τις τελευταίες 24 ώρες συντρίβοντας την αντίσταση των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

Στόχος των επιθέσεων είναι οι δυνάμεις του Μετώπου αλ Νούσρα και άλλων οργανώσεων, μεταξύ αυτών και των λατρεμένων της Τουρκίας Τουρκομάνων, στις περιοχές του Ιντλίμπ, της Λατάκια, της Ντάραα, της Σουέιντα, της Χομς, του Χαλεπίου και της Δαμασκού.


Επιχειρήσεις διεξάγονται στο πέρασμα του Μπαμ Χουά, στο Ιντλίμπ και σε στρατηγικά σημεία σε άλλες περιοχές. Ο Συριακός στρατός απελευθέρωσε πολλά χωριά στην επαρχία της Χομς και κατέστρεψε θέσεις των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS, ο μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις ανώτεροι αξιωματικοί του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού στρατού, εκ των οποίων ο ένας είχε λιποτακτήσει από τον Συριακό στρατό.

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται και στην περιοχή της Παλμύρα με τον Συριακό στρατό να προετοιμάζεται για την ανακατάληψη τη ιστορικής πόλης. 
http://kostasxan.blogspot.gr
thumbnail
About The Author

0 comments