Γι' αυτό κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος - Στρατηγικής σημασίας ήττα για Τουρκία-Αλ Κάιντα-Ι.Κ. - Η Συρία ανακατέλαβε το Μπαγίρνταγι

Δημοσιεύτηκε μια μέρα πριν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, στις 23/11/15 - 2:40 μ.μ.Eastern European Time
Στρατηγικής σημασίας ήττα υπέστη η Τουρκία στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ, με την αεροπορική υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ανακατέλαβαν το όρος Τουρκμένταγι, την επαρχία Μπαγίρνταγι και την ευρύτερη περιοχή, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας αλλά και της πόλης Ιντλίμπ, που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ισλαμιστών και των πρακτόρων της Τουρκίας.
Η επαρχία Μπαγίρνταγι κατοικείται κατά το πλείστον από Τουρκομάνους, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν και υποστηρίζονται από την Τουρκία, τον τουρκικό στρατό και τη ΜΙΤ.
Το Σαββατοκύριακο, ενώ η περιοχή είχε περάσεισ τον έλεγχο των  στρατευμάτων της Συρίας, ο Νταβούτογλου έκανε έκτακτη σύσκεψη με ανώτατους αξιωματούχους για το θέμα, ενώ έκανε και διαβήματα στον Ρώσο πρέσβη και τον ΟΗΕ.
Επίσης, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η περιοχή έπεσε γιατί κάποιοι σταμάτησαν τα φορτηγά που μετέφεραν οπλισμό και πυρομαχικά στους Τουρκομάνους της περιοχής (εννοώντας τους Τούρκους εισαγγελείς που σταμάτησαν τα φορτηγά στα Άδνα και την Αντιόχεια και συνέλαβαν τα στελέχη της ΜΙΤ), αποδεχόμενος στην ουσία ότι η Τουρκία εξόπλιζε παραστρατιωτικές οργανώσεις σε μια άλλη χώρα, με σκοπό τον διαμελισμό της!
Επί πλέον, να σημειώσουμε ότι στην περιοχή δρουν και ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που εξοπλίζονται από το τουρκικό κράτος και τη ΜΙΤ.
Να υπογραμμίσουμε ότι η περιοχή Μπαγίρνταγι και Τουρκμένταγι, ελέγχει την περιοχή της πόλεως Ιντλίμπ, δίνοντας έτσι πλεονέκτημα στις δυνάμεις του Άσαντ, στο επόμενο βήμα, που είναι η εκδίωξη των τρομοκρατών και των εγκληματικών στοιχείων από την Ιντλίμπ και ο έλεγχος της πόλης από τις δυνάμεις της νόμιμης κυβέρνησης.
Τέλος, ενδεικτικό της κατάστασης που έχει περιέλθει η Τουρκία είναι το γεγονός ότι κινητοποίησε για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990 τις παραστρατιωτικές ομάδες Αλπερενλέρ, του βαθέος κράτους, για να εισβάλουν στο Μπαγίρνταγι και να βοηθήσουν τους εκεί πράκτορες της Τουρκίας να το ανακαταλάβουν.
Ήδη έχει αναχωρήσει μια ομάδα "Τουράν" των 30 ατόμων και ακολουθούν άλλοι 250 ως εμπροσθοφυλακή, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλες δυνάμεις.
Οι περισσότεροι από τους παραστρατιωτικούς προέρχονται από το νομό Σεβάστειας, τόπο καταγωγής του Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, τον οποίο σκότωσε το ίδιο το κράτος με αεροπορικό δυστήχημα, όταν είχε γίνει επικίνδυνος για τα συμφέροντά του.
thumbnail
About The Author

0 comments