Πούτιν: Η απώλεια σήμερα ήταν μαχαιριά στην πλάτη, συστημένη από τους συνεργούς των τρομοκρατών "

Russian President Vladimir Putin © Michael Klimentyev















"Το περιστατικό αυτό ξεχωρίζει από τον συνήθη αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Τα στρατεύματά μας αγωνίζονται ηρωικά κατά των τρομοκρατών, με κίνδυνο της ζωής τους. Όμως, η απώλεια σήμερα ήταν μαχαιριά στην πλάτη, συστημένη,  από τους συνεργούς των τρομοκρατών ", δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο που πετούσε σε υψόμετρο 6000 μέτρων περίπου, ένα χιλιόμετρο από τα τουρκικά σύνορα. Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αέρος-αέρος πυραύλους που προήλθαν από τουρκικό F-16. Ο τόπος της συντριβής του αεροπλάνου είναι τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Το αεροπλάνο δεν αποτελούσε απειλή για την τουρκική εθνική ασφάλεια, τόνισε.


Ο Πούτιν δήλωσε ότι το αεροσκάφος  είχε στόχευση τρομοκρατικούς στόχους στην επαρχία Λατάκια της Συρίας.

Η Ρωσία  εδώ και πολύ καιρό  έχει επίγνωση του πετρελαίου που πηγαίνει από τη Συρία υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών στην Τουρκία, δήλωσε ο Πούτιν. Με τα χρήματα αυτά χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες.

"Τα λεφτά είναι πολλά, εκατοντάδες εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια, από την πώληση του πετρελαίου. Επιπλέον,  προστατεύονται από τον στρατο ενός ολόκληρου έθνους. Για αυτούς τους λόγους μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί ενεργούν τόσο θαρραλέα και απροκάλυπτα οι τζιχαντιστές. Γιατί σκοτώνουν αθώους ανθρώπους με τέτοιους άθλιους τρόπους. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, και στην καρδιά της Ευρώπης, "ο Ρώσος ηγέτης είπε.

Ο Πούτιν τόνισε: η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου συνέβη παρά την συμφωνία και την υπογραφή μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στη Συρία. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι μέρος της αμερικανικής συμμαχίας για την καταπολέμηση του ISIS στη Συρία, πρόσθεσε.


Το περιστατικό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία, προειδοποίησε ο Πούτιν.
thumbnail
About The Author

0 comments