Η Ευρώπη ζητάει αποχώρηση του Άσαντ για να επιτεθεί στους τζιχαντιστές!

Ρωσία: Απαράδεκτη η προϋπόθεση αποχώρησης Άσαντ για συνασπισμό ενάντια στον ISIS 

Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στη θέση των άλλων δυτικών εταίρων μας, όπως υπήρξε, δυστυχώς με κίνδυνο φοβερές τρομοκρατικές ενέργειες, στις χώρες των δυτικών συναδέλφων μας, δήλωσε o επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στη Γαλλία που επλήγη από σειρά πολύνεκρων επιθέσεων.


Είναι απαράδεκτο να τίθενται προϋποθέσεις προκειμένου να συγκροτηθεί οποιαδήποτε ένωση κατά της τρομοκρατίας, τόνισε υποδηλώνοντας τους Αμερικανούς που συνεχίζουν να αξιώνουν πριν από οτιδήποτε άλλο την αποχώρηση του Ασαντ.

Θα πρέπει να μπει στην άκρη η πρόταση πως μια πραγματική καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ομοίων της δεν μπορεί να λάβει χώρα παρά μόνο όταν θα έχει αποφασιστεί η τύχη του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τόνισε στο τέλος της συνάντησής του με τον λιβανέζο ομόλογό του Τζεμπράν Μπασίλ.

Μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία άρχισαν μια προσέγγιση των θέσεών τους όσον αφορά τη συριακή κρίση και αποφάσισαν με τους εταίρους της G20 στην Τουρκία να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εναντίον της τζιχαντιστικής απειλής.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να προωθούν δυναμικά την αποχώρηση του Ασαντ πριν από το σχηματισμό οποιασδήποτε ένωσης κατά της τρομοκρατίας.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον αντιτίθενται από την έναρξη της σύγκρουσης για την τύχη του σύρου προέδρου: ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν αισθάνεται πως έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον Μπασάρ αλ-Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρησή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική στρατηγική στη Συρία κρύβει μια παγίδα, ότι δηλαδή η Μόσχα έχει πάντα συμφέρον από την παραμονή του Ασαντ στην εξουσία.

Ο Λαβρόφ είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία μεταξύ των παγκοσμίων δυνάμεων μετά τις συνομιλίες τους στη Βιένη για τον ρόλο του προέδρου Ασαντ στην επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αλλάζει τα σχέδιά της για τις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία. Χθες η Ρωσία σφυροκόπησε τις θέσεις του ISIS στη Συρία, μετά την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης ότι έκρηξη βόμβας ευθύνεται για τη συντριβή του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στην Αίγυπτο στις 31 Οκτωβρίου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε από τις πρώτες ημέρες το ISIS.

Ο πρόεδρος Πούτιν που ανακοίνωσε την κλιμάκωση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, υπέγραψε σήμερα διάταγμα για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μόνες τους οι αεροπορικές επιδρομές δεν μπορούν να έχουν πλήρη επιτυχία στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ότι αυτές πρέπει να υποστηρίζονται από τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγει ο συριακός στρατός.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/643905/rosia-aparadekti-i-proypothesi-apoxorisis-asant-gia-synaspismo-enantia-ston-isis#ixzz3rpFc8BeC

0 σχόλια