Ο θρίαμβος Ερντογάν φέρνει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφεας - Τουρκολόγος 


Ακόμα δεν πρόλαβαν να καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί από την θριαμβευτική νίκη του κόμματος του Ερντογάν στις εκλογές της πρώτης Νοεμβρίου και άρχισαν να χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου για την γειτονική Συρία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία επικαλείται και μια μετεκλογική ανάλυση της βρετανικής Independent, ο εκλογικός θρίαμβος του Ερντογάν φέρνει πιο κοντά την Τουρκία σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στην Συρίαn με όλες τις σοβαρές συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η μεγάλη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές ουσιαστικά του λύνει τα χέρια για να επιχειρήσει αυτό που επιδιώκει εδώ και καιρό, δηλαδή την ανοιχτή στρατιωτική εισβολή στην Συρία.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας πόσους «ασκούς του Αιόλου» θα ανοίξει. Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία σίγουρα θα είναι κατά των Κούρδων της Συρίας, που όμως υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ρωσία, ενώ θα «ανάψει» κυριολεκτικά του ΡΚΚ της Τουρκίας. Παράλληλα ο Ερντογάν θα επιδιώξει να ενισχύσει την συριακή αντιπολίτευση και τους Τζιχαντιστές για να ανατραπεί ο πρόεδρος Άσαντ, τον οποίο όμως προστατεύουν οι Ρώσοι αλλά και ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Όλα αυτά δείχνουν ότι άρχισαν τα «όργανα» από την επομένη κιόλας των τουρκικών εκλογών και κανείς δεν ξέρει ακόμα τι άλλο θα ακολουθήσει καθώς ο απρόβλεπτος Σουλτάνος τώρα θεωρεί πως ήρθε η ώρα της ανασύστασης της μεγάλης Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ίδωμεν!

Πηγή ΝikosΧeiladakis
thumbnail
About The Author

0 comments