Η γενιά του like, του hashtag και του check in

Η γενιά του like, του hashtag και του check in δεν μπορεί παρά να κάνει διαγωνισμό εξυπνάδας, ευαισθητοποίησης και επίδειξης γνώσεων με πληροφορίες από μηχανές αναζήτησης. Το να μετράμε πιο χτύπημα είναι χειρότερο και ποιος ανέβασε τότε στάτους και γιατί δεν ανέβασε κάποιος άλλος, δεν είναι συνομοσιολόγια άλλα ηλιθιότητα. Το έχω γράψει άπειρες φόρες σαν έθνος δεν έχουμε ούτε πολιτική ούτε γεωπολιτική παιδεία και αγόμαστε από δυνάμεις που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε μη μπορώντας καθορίσουμε ενέργειές και να βρούμε ποιος είναι ο κοινός παράγοντας που συνδέει την τρομοκράτικη ενέργεια στη Γαλλία, τον πόλεμο στη Συρία, την πολιορκία στο Κομπάνι
(με ότι διαδραματίστηκε εκεί), τους βομβαρδισμούς σε χώρια Κούρδων σε Τουρκικό έδαφος μέχρι και την υποβάθμιση της ποντιακής γενοκτονίας. Κάτι που θα μπορούσε να το δει ξεκάθαρα π.χ. ένας Σέρβος, ένας Αλβανός και οι υπόλοιποι γείτονες μας.
Υ.Γ.: Όσο για τους πρόσφυγες μην αγχώνεστε τόσο, θα συνεχίσουμε να τους δεχόμαστε όχι από ανθρωπισμό άλλα γιατί μας πληρώνουν καλά. Αφού το εισιτήριο που πληρώνουν από Μυτιλίνη για Αθήνα κοστίζει 15 ευρώ παραπάνω από πλοίο της γραμμής σε ένα καράβι που χρηματοδοτείτε και από την Ε.Ε. και βγάζει 400.000 καθαρό κέρδος ημερησίως. Καθώς επίσης πρέπει να βρίσκουν και οι ΜΚΟ λόγο χρηματοδότησης όχι ότι δεν τα παίρνουν και χωρίς δράσεις.


Βασίλης Ίβρος
thumbnail
About The Author

0 comments