Αναρτώνται στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας - Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθουν


Εως αύριο η ανάρτηση στο Taxisnet, μέχρι 31 Δεκεμβρίου η εξόφληση

Το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν αναρτηθεί στο Taxinet στα νέα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας εξόφλησης οι ιδιοκτήτες οχημάτων αντιμετωπίζουν πρόστιμα ίσα με την αξία των τελών κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα νέα τέλη κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:

(1) α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000, (2) α' ταξινόμηση 2001-2005 και (3) α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά, ενώ διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.
Σύμφωνα με το iefimerida, στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και είναι ενιαία για ΙΧ έως 1.357 κ.ε., ενώ στη συνέχεια τα ΙΧ τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν έως το 2000 έχουν μικρότερα τέλη σε σχέση με τα πιο «νέα».
Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

0 σχόλια