Aπόδειξη συναλλαγής Τουρκίας με ΙΚ… βγάζει ψεύτη τον Ερντογάν!

Μια αρκετά περίεργη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς τις αποδείξεις για το λαθρεμπόριο πετρελαίου Τουρκίας – τζιχαντιστών που ζητούσε ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεσμευόμενος να παραιτηθεί αν όσοι τον κατηγορούσαν μπορούσαν να αποδείξουν κάτι, έρχονται από εκεί που δεν θα το περίμενε ποτέ…


Φαίνεται, λοιπόν, πως αν επαληθευθεί το γνήσιο των ντοκουμέντων που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήρθε η ώρα του… να παραιτηθεί. Οι ίδιοι οι σύμμαχοι, οι του αποκαλούμενου ελεύθερου συριακού στρατού (ΕΣΣ), δημοσιοποίησαν συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του ισλαμικού κράτους για την προμήθεια πετρελαίου της πρώτης από το δεύτερο, αν πιστέψουμε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS!

Στέλεχος του ΕΣΣ ανέφερε, ότι η δύναμη έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και IK για την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

Εάν πάντα επαληθευτούν όσα υποστηρίζονται, θα πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη των διασυνδέσεων της Τουρκίας με το IK τις οποίες όλοι γνωρίζουν αλλά για διαφόρους λόγους δεν καταγγέλλουν, επιλέγοντας να αποσιωπήσουν.

Το ερώτημα είναι γιατί τώρα και γιατί ο ΕΣΣ. οι απαντήσεις είναι πολλές. ο ΕΣΣ δεν είναι κάτι ενιαίο, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα ομάδων και οργανώσεων κάποιες εκ των οποίων δεν ήταν πάντα φιλικά διακείμενες προς την Τουρκία.

Επίσης ο ΕΣΣ βλέπει την αλλαγή των συσχετισμών στην περιοχή, με την Τουρκία να χάνει δραματικά έδαφος και δεν θα ήταν παράλογο να υποστηριχθεί ότι αποκαλύπτοντας την Τουρκία κερδίζει πόντους στην μεταπολεμική Συρία.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιθυμούσαν να τεθούν υπό τον έλεγχο και τις διαταγές του σουλτάνου της Άγκυρας, αφού δεν φρόντισε να συγκαλύπτει ούτε στοιχειωδώς τις προθέσεις του απέναντι στις χώρες της Μέσης Ανατολής, τις οποίες θεωρεί δικό του βιλαέτι…

Πηγή Defence-Point
thumbnail
About The Author

0 comments