Πούτιν: Με την ηγεσία της Αγκυρας είναι αδύνατον να συννενοηθούμε




Σε ερώτηση για την σφοδρή επιδείνωση στις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 ήταν μια απολύτως εχθρική πράξη κατά της Ρωσίας και του λαού της: «Επιπλέον, η Τουρκία επιχείρησε να κάνει παράπονα στο ΝΑΤΟ, αντί να επιληφθεί της συννενόησης και επίλυσης του θέματος μαζί μας. Αν ήταν ατύχημα, θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη, Μα είναι εξωφρενικό πως οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας. Κανείς δεν μας προειδοποίησε για το Τουρκμενιστάν. Δεν μας είπαν τίποτα. Δεν είχαμε καμία στήριξη της αεράμυνας τότε. Σήμερα έχουμε τους S-400. 


Ίσως η τουρκική κυβέρνηση να στηρίχθηκε από τους αμερικανούς. Δεν γνωρίζουμε. Ισως να υπήρξε συμφωνία. Δεν γνωρίζουμε επίσης. Αλλά έθεσαν τον εαυτό τους σε μια πολύ επικίνδυνη και δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να υπάρχει και τρίτος παράγοντας εμπλεκόμενος. Εάν υπήρχαν κάποιοι στόχοι της Αγκυρας, δυστυχώς για αυτήν δεν επετεύχθησαν. Με τη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας πάντως, είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει συννενόηση».
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, ο Πούτιν απάντησε πως η Ρωσία δεν έχει ανάγκη την Τουρκία, ούτε χρειάζεται να διατηρεί στρατιωτικές βάσεις σε τουρκικό έδαφος.

Πάνω από 1.400 δημοσιογράφοι έχουν διαπίστευση για τη φετινή συνέντευξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Τα ερωτήματα, πέρα από το Συριακό και το ουκρανικό ζήτημα και τον αγώνα κατά τηςτρομοκρατίας, αναμένεται να επικεντρωθούν στη ρωσική οικονομία, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την πετρέλαιο το οποίο βλέπει τη μεγαλύτερη πτώση τιμών εδώ και πολλά χρόνια, στα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, και στον πόλεμο κατά της διαφθοράς.
thumbnail
About The Author

0 comments