Συνεχίζουν να δολοφονούν οι Τούρκοι, στις κουρδικές περιοχές

Kurdish protestors clash with Turkish police as they protest against the Turkish government in Diyarbakir, Turkey,. EPA, STRKurdish protestors clash with Turkish police as they protest against the Turkish government in Diyarbakir, Turkey,. EPA, STR
Περισσότεροι από 100 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς σε εύρος στρατιωτικής επιχείρησης που συνεχίζεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.
Η επιχείρηση, που πραγματοποιούν από κοινού οι ένοπλες δυνάμεις και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, έχει στοιχίσει την ζωή σε 102 ανθρώπους στις τάξεις του PKK, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Επιπλέον, τουλάχιστον δύο στρατιώτες και πέντε πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις, διευκρίνισε η ίδια πηγή. 



Συνολικά, 10.000 άνδρες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης έχουν κινητοποιηθεί και συμμετέχουν σε αυτήν την επιχείρηση που στοχεύει στο να εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές από τα αστικά κέντρα, ενώ επικεντρώνεται σε δύο πόλεις κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, το Τζιζρέ και τη Σιλόπι. Σε αυτές τις δύο περιοχές της επαρχίας Σιρνάκ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ και ημέρες.

Ένας προηγούμενος απολογισμός που ανακοίνωσε χθες ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για 70 Κούρδους μαχητές νεκρούς.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε χθες τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή και ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο των επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις στην περιοχή (…) θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα μέχρι να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αφορμή την επίσκεψη Ακάρ.

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως οι Τούρκοι δεν λένε τίποτα για τις δικές τους απώλειες, εκτός αν θέλουν να μας πείσουν πως και μόνο στη θέα του “τρομερού” Τουρκικού στρατού οι Κούρδοι αυτοκτονούν από δέος.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ντιγιαρμπακίρ, Τουρκία
 http://mignatiou.com/2015/12/sinechizoun-na-dolofonoun-tou-tourki-stis-kourdikes-perioches/
thumbnail
About The Author

0 comments