Ενισχυμένο μέτωπο Δύσης και Ρωσίας κατά DAESH σε Λεβάντε. Μεταφορά του προς Λιβύη.

https://alfatah69.files.wordpress.com/2012/03/ladivisiondelibia.jpg?w=593&h=506 
Πριν απο 2 χρόνια περίπου ήμουν από τους πρώτους που είχα επισημάνει το πρόβλημα με την Λιβύη και πώς αυτό σύντομα θα απασχολήσει πάρα πολύ με την παρουσία του DAESH να κάνει χρήση της χώρας ώς συγκοινωνούν δοχείο όταν δεχόταν πιέσεις και επιθέσεις στο Ιράκ (κατά κύριο λόγο) και στην Συρία.


Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Μόνο που επειδή οι συνθήκες έχουν αλλάξει , μια τέτοια κίνηση θα φέρει το DAESH πιο κοντά ακόμα στην Ε.Ε. και στην Μεσόγειο με οτι σημαίνει αυτό για όλους. Τόσο για το φανατικό Ισλάμ όσο και για την Δύση καθώς όπως λένε και οι ίδιοι μέσα απο τα μηνύματα τους, "ο λόγος του Αλλάχ θα περνάει με βάρκες στην Ρώμη για να δοκιμάσει και το ξίφος του".



Σήμερα η Λιβύη ήδη είναι σχεδόν σε καθεστώς τριχοτόμησης όπου μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι έχει ήπιες (μάλλον) συμπεριφορές προς την Δύση με τα άλλα κομμάτια είτε να είναι υπό έλεγχο πολέμαρχων , είτε υπό έλεγχο του DAESH.

Θυμίζω επίσης πως και η Λιβύη έχει πετρελαικές πηγές που ουδείς έχει ασχοληθεί μέχρι στιγμής πέρα απο την τυπική εκεί κυβέρνηση , το DAESH και τους λαθρέμπορους.

Οι πιθανότητες λοιπόν να απωθηθεί το DAESH απο αρκετά σημεία σε Ιράκ και Συρία, θα περάσει το βάρος του στην Λιβύη και εκεί θα έχει πλέον και άλλες οργανώσεις να ενισχυθεί (βλ. Μπόκο Χαράμ) ενώ παράλληλα θα αποτελεί συνεχές καταφύγιο και ορμητήριο για τις δράσεις του.

Οι Δυτικοί αλλά και οι Ρώσοι αρνούνται να το δούν γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν.. όμως ήδη ο Αραβικός κόσμος το προδιαγράφει.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.


http://www.geopolitics.com.gr/2015/12/daesh.html
thumbnail
About The Author

0 comments