Άσαντ: Η ήττα του ISIS θα είναι ο πολιτικός θάνατος του Ερντογάν

«Η αποτυχία του Ερντογάν στη Συρία, η αποτυχία των τρομοκρατικών ομάδων του, σημαίνει τον πολιτικό του θάνατο» λέει ο Μπασάρ αλ-Άσαντ εν μέσω της σύγκρουσης Μόσχας-Άγκυρας πάνω από τα συντρίμμια του ρωσικού μαχητικού.

Για τον Άσαντ, η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος «έχασε την ψυχραιμία του» βλέποντας τη ρωσική παρέμβαση «να αλλάζει τις ισορροπίες επί του εδάφους».


Σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση από την Δαμασκό, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δηλώνει ότι η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό Su-24 στη συροτουρκική μεθόριο γιατί η Μόσχα μετέβαλε την κατάσταση στη Συρία χτυπώντας και «συρρικνώνοντας» το Ισλαμικό Κράτος -κάτι που, όπως είπε, δεν έκαναν οι αμερικανικές επιδρομές.

Η ειρήνη θα έλθει στη Συρία μόνον όταν «Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και άλλοι σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» δηλώνει ο Άσαντ, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να νικηθούν οι τζιχαντιστές είναι «να κοπούν οι προμήθειές τους, ο οπλισμός και τα χρήματα», που έρχονται μέσω Τουρκίας με τη στήριξη Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ.
http://kostasxan.blogspot.gr/

thumbnail
About The Author

0 comments