Εν ψυχρώ δολοφονία κουρδικής καταγωγής γυναικών από Τούρκους. Ακούει κανείς;

Οι τρεις δολοφονημένες από τους Τούρκους γυναίκες, κουρδικής καταγωγής, η Σεβέ Ντεμίρ, η Πακιζέ Ναγίρ, και η Φάτμα Ουγιάρ. Φωτογραφία ARA News
Οι τρεις δολοφονημένες από τους Τούρκους γυναίκες, κουρδικής καταγωγής, η Σεβέ Ντεμίρ, η Πακιζέ Ναγίρ, και η Φάτμα Ουγιάρ. Φωτογραφία ARA News

Τρεις κουρδικής καταγωγής ακτιβίστριες δολοφόνησαν εν ψυχρώ Τούρκοι αστυνομικοί στην πόλη Σιλόπι, της επαρχίας Σιρνάκ, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Οι δολοφονημένες είναι η Σεβέ Ντεμίρ, μέλος του κουρδικού κόμματος ΒDP, η Πακιζέ Ναγίρ, μέλος του λαϊκού συμβουλίου του Σιλόπι και η Φάτμα Ουγιάρ, μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Γυναικών.
Οι δολοφονίες των τριών γυναικών έχουν προκαλέσει την οργή των Κούρδων της Τουρκίας. Το BDP και το HDP αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση ότι το εν λόγω έγκλημα αποδεικνύει την τουρκική βαρβαρότητα έναντι του κουρδικού λαού που μάχεται για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Με την πρόφαση ότι μάχεται κατά του ΡΚΚ, ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας, υπό την σιωπή της Δύσης, σφαγιάζουν Κούρδους στις κουρδικές νοτιοανατολικές πόλεις Τσιζρέ και Σιλόπι στην επαρχία Σιρνάκ και αλλού.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι Τούρκοι πλήττουν αδιακρίτως κάθε Κούρδο, μέλος ή μη του ΡΚΚ. Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν από τουρκικό βομβαρδισμό στο Τσιζρέ.
«Ο λαός υποφέρει υπό καθεστώς πολιορκίας. Υπάρχουν τραυματίες άμαχοι που αργοπεθαίνουν καθώς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άταφα πτώματα στους δρόμους», αναφέρουν κουρδικές πηγές.
Πληροφορίες από: http://aranews.net/2016/01/turkey-assassinates-three-female-kurdish-activists-in-sirnak/ – http://ekurd.net/turkey-kurdish-woman-politicians-killed-2016-01-06
thumbnail
About The Author

0 comments