Χουριέτ: Η Άγκυρα ζήτησε από Μπάιντεν να πιέσει Ε/κ πλευρά για λύση


Χουριέτ: Η Άγκυρα ζήτησε από Μπάιντεν να πιέσει Ε/κ πλευρά για λύση
Άγκυρα: Η Άγκυρα ζήτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να ασκήσει πιέσεις στην Ε/κ πλευρά για να επιτευχθεί λύση τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ. Οι πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι η Άγκυρα είπε στον Μπάιντεν ότι υπάρχουν μηνύματα για καθυστέρηση σε κάποια κρίσιμα σημεία των διαπραγματεύσεων λόγω ζητημάτων εσωτερικής πολιτικής εντός της Ε/κ πλευράς.
Σύμφωνα με την Χουριέτ το Κυπριακό ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με την Άκγυρα έπειτα από το συριακό και το Ιράκ. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ η ακροδεξιά τουρκική εφημερίδα Γενί Τσαγ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο Μπάιντεν πίεσε την Τουρκία να κάνει υποχωρήσεις στο Κυπριακό και τους είπε ότι αν λυθεί το Κυπριακό θα αυξηθεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Σε δήλωσή του μάλιστα ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Γιουσούφ Χαλάτσογλου είπε ότι με το παιχνίδι που παίζεται παραβλέπονται οι παραχωρήσεις στο Κυπριακό. "Η Τουρκία έχει αιχμαλωτιστεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και η Κύπρος χάνεται. Το ΑΚΡ πήρε άδεια από την δύση για επιχειρήσεις και έκανε υποχωρήσεις στο Κυπριακό", είπε ο ακροδεξικός βουλευτής.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ  http://www.philenews.com/
thumbnail
About The Author

0 comments