ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεταφορά της ένοπλης αντιπαράθεσης του κουρδικού ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, καλεί η ηγεσία τουΡΚΚ σε αντιπερισπασμό στις τελευταίες έντατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας σε περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκιάς όπου κατοικεί αμιγής κουρδικός πληθυσμός, με πολλά θύματα και από τις δυο πλευρές.



Όπως μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Fırat Haber, αποφασίστηκε από την Επιτροπή Νέων Πολεμιστών του κουρδικού ΡΚΚ που συνεκλήθη στην περιοχή Kandil στο ορεινού βορείου Ιράκ, να δοθεί άμεση και σκληρή απάντηση στην επιθετικότητα της Αγκύρας σε κατοικήσιμες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου εφαρμόζεται κυριολεκτικά εμπόλεμη κατάσταση με μεγάλη καταπίεση στον κουρδικό πληθυσμό. Ειδικά σε κουρδικές πόλεις όπως Cizre, Silopi και Sur γίνονται καθημερινά συγκρούσεις και οι εικόνες θυμίζουν τον συριακό εμφύλιο.

Η απόφαση του ΡΚΚ αναφέρει για μεταφορά των ένοπλων συγκρούσεων σε μεγάλες πόλεις κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, όπου κατοικεί επίσης σημαντικός κουρδικός πληθυσμός.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για κάποια πανεπιστήμια που αποτελούν εστίες αντίδρασης στην τουρκική επιθετικότητα, όπως τα πανεπιστήμια İTÜ, ODTÜ, Yüzüncü Yıl, Dilce και το πανεπηστημι0 Çukurova στην πόλη Άδανα.

Το ΡΚΚ καλεί τους πολεμιστές του να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττονται συνεχώς σε βάρος του κουρδικού πληθυσμού της νοτιοανατολικής Τουρκιάς.

Το παιχνίδι με το κουρδικό όπως φαίνεται «χοντραίνει», ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης για το τι πραγματικά γίνεται από τα δυτικά και ελληνικά ΜΜΕ.

PKK’ DAN METROPOLLERDE EYLE ÇAĞRISI =ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΡΚΚ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
thumbnail
About The Author

0 comments