Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Υπήρξε προειδοποίηση της MIT;



Την ώρα που η Τουρκία παραμένει ακόμη υπό σοκ μετά την βομβιστική επίθεση στην τουριστική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, αναφορές στα ΜΜΕ της χώρας εγείρουν το ερώτημα εάν οι τουρκικές Αρχές είχαν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις και εάν, όπως υποστηρίζουν διαρροές, οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει. Σοκαρισμένη και η Γερμανία, τουρίστες από την οποία ήταν τα περισσότερα θύματα, φόβοι στην Άγκυρα για πλήγμα στον τουρισμό.


Η τουρκική Hurriyet επικαλείται αναφορές από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT, σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία είχε θέσει δύο φορές υπ' όψιν των αρχών, στις 17 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου, τον κίνδυνο να γίνουν στόχοι στην Τουρκία τουρίστες, διπλωματικές αποστολές, γραφεία του ΝΑΤΟ και διεθνών οργανισμών.

Το γερμανικό Spiegel από την πλευρά του επικαλείται στη συνέχεια αξιωματικούς της τουρκικής Αστυνομίας που φέρονται να επιβεβαιώνουν ότι υπήρξαν «ανάλογες προειδοποιήσεις». Σύμφωνα με αυτές, η τζιχαντιστική ISIS ετοίμαζε επιθέσεις σε τουρκικές πόλεις και επίδοξοι καμικάζι φέρονταν να είχαν βρεθεί σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική εφημερίδα υποστήριζε πως η αστυνομία και οι μονάδες της αντιτρομοκρατικής στις δύο πόλεις είχαν ενημερωθεί.

Κατά τη δεύτερη ενημέρωση μάλιστα, υποστηρίζουν οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, είχαν διαβιβαστεί στοιχεία 19 υπόπτων που θεωρούνταν ότι ήδη βρίσκονταν στην Τουρκία (10 ανδρών και 9 γυναικών, όλων από τη Συρία), τα οποία και ακόμη αναζητούνται.


Πηγή:in.gr 
thumbnail
About The Author

0 comments