O Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

© RIA Novosti. Alexei Druzhinin | Αγορά εικόνα

Συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των Ρωσο- Ελληνικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων που θα γίνουν για το παράλληλο έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα και το έτος της Ελλάδας στην Ρωσία, καθώς επίκαιρα  και διεθνή θέματα.


Ο Πρόεδρος της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε στην Μόσχα για να συμμετάσχει στο φόρουμ “ Η Ρωσία και ο Κόσμος : Μια ματιά στο Μέλλον”.


Β. Πούτιν: Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι πολύ για την προσωπική μας γνωριμία.
Έχετε φορτωμένο πρόγραμμα στη Μόσχα. Σήμερα, στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, έχουμε μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακοινώσουμε την έναρξη του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και του  Έτους της Ελλάδας  στην Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό του γεγονότος  θα γίνουν  πάνω από 30 δραστηριότητες,  για να είμαι  πιο ακριβής – σχεδόν 40 – 37 δραστηριότητες. Η  Ελληνική έκθεση στο Ερμιτάζ, στο Ιστορικό μουσείο της Μόσχας, η  συμμετοχή των εταιρειών μας στην έκθεση Θεσσαλονίκης και η οργάνωση της  στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του ΧΧ Διεθνούς οικονομικού  φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι  που δεχόμαστε στην Μόσχα τον Αρχηγό του Ελληνικού κράτους, μια χώρα με την οποία μας συνδέουν μοναδικοί ιστορικοί δεσμοί. Καλώς ορίσατε!

Π Παυλόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας και για το καλωσόρισμα. Ευχαριστώ, επίσης είναι η πρώτη συνάντηση που στην πραγματικότητα ανοίγει  το έτος της Ελλάδας στη  Ρωσία και το έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα. Στις προγραμματισμένες δραστηριότητες μπορούμε  και θα κάνουμε  πολύ περισσότερα για την σύσφιξη των  σχέσεων μεταξύ των των τόσο φιλικών λαών μας

Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς θα έχουμε τη χαρά, τη δυνατότητα να σας δούμε στην Αθήνα: Είναι η  σειρά σας  να έρθετε  στην Αθήνα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Σας ευχαριστώ.

Π. Παυλόπουλος Θα  Ήθελα να πω, κύριε Πρόεδρε, εξ ονόματος του Ελληνικού Λαού, της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων των  δημοκρατικών δυνάμεων  της Ελλάδας, ότι θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμβολή της Ρωσίας στη διευθέτηση των σημερινών γεγονότων στον κόσμο, στην αντιπαράθεση των προκλήσεων, που σχετίζονται όχι τόσο με την οικονομία, αλλά με τον  ανθρωπιστικό τομέα. 

Πιστεύω ότι όποιες και αν είναι οι διαφορές μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής ένωσης, μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου. Πιστεύω ότι όποιες κι αν είναι αυτές οι διαφορές, έχουν μικρή αξία σε σύγκριση με αυτό που  βιώνουμε σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο: την   ανάγκη να τελειώσει ο  πόλεμος στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, την αποκατάσταση της ειρήνης, την προστασία του ανθρώπου, να ξεπεράσουμε  την τρομοκρατία, που προκαλεί όλη την παγκόσμια κοινότητα, να ξεπεράσουμε το Ισλαμικό κράτος (ISIS),


http://kremlin.ru/
thumbnail
About The Author

0 comments