Εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Έλληνα Διπλωμάτη που άλλαξε το ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας. Ο Έλληνας Διπλωμάτης που άλλαξε το ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας
Μία σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων για τον εορτασμό των 240 χρόνων από τη γέννηση του Ι. Καποδίστρια. Του Έλληνα διπλωμάτη που άλλαξε το ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.  Ένα όραμα που ξεκίνησε από τον νεαρό υποψ. Δρα Πολιτιστικής Διπλωματίας Πέτρο Δ. Καψάσκη στην πρόταση του οποίου η 11η Φεβρουαρίου, μέρα γεννήσεως του πρώτου κυβερνήτη της χώρας Ι. Καποδίστρια, προτείνεται να καθιερωθεί πανελληνίως ως επετειακή ημέρα αφιερωμένη στους Έλληνες Διπλωματικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών.
Την εκδήλωση πραγματοποιεί η Unesco Τ.Λ.Ε.Ε. με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Ρωσίας και της Ελβετίας, του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου του επιστημονικού περιοδικού Hellenic Nexus, του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ - HAPSc), του Ωδείου Δημήτρης Μητρόπουλος, αλλά και άλλων κορυφαίων Πολιτιστικών Ινστιτούτων της χώρας.
Εκ των ομιλητών της εκδήλωσης:
ο Έλληνας πρέσβυς Γεώργιος Πουκαμισάς,
ο Ρώσος πρέσβυς Α.Ε. Andrey M. Maslov,
o υποψ διδάκτωρ Πολιτιστικής Διπλωματίας Πέτρος Δ. Καψάσκης
ο Γραμματέας της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ελλάδος ΑρχιμανδρίτηςΙγνάτιος Σωτηριάδης 
και η Α.Ε. πρέσβυς της Ελβετίας H.R. Hodel.
Παρουσίαση: Μαρία Λυσάνδρου, αρχισυντάκτρια περιοδικού Ηellenic Nexus
Δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:

Σχόλιο: Είναι να βλέπει κανείς ανθρώπους, όπως τους αείμνηστους Καποδίστρια και Υψηλάντη (το ελληνικό κράτος και η Ελλαδική Εκκλησία τον θυμήθηκαν μετά από 188 χρόνια!), να σκέφτεται το τι θυσίασαν, για να γίνει αυτό το κράτος και να τον πιάνει κατάθλιψη, όταν αναλογίζεται ποιοι το κυβερνούν και το απομυζούν. Φαντάζουν σαν άνθρωποι από άλλο κόσμο.

Αιωνία αυτών η μνήμη.
thumbnail
About The Author

0 comments