Απόβαση των αγροτών στην Αθήνα - Το χρονικό των επεισοδίων - ΒΙΝΤΕΟ

Απόβαση των αγροτών στην Αθήνα - Το χρονικό των επεισοδίων - ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλοιό αγροτών βρίσκεται η πλατεία Συντάγματος. Αγρότες από ολόκληρη τη χώρα έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας και μαζί με εργαζόμενους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή κατά του ασφαλιστικού.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας έξω από τη Βουλή βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 αγρότες ενώ η προσέλευση τους να συνεχίζεται.Στην πλατεία Συντάγματος έφτασαν νωρίτερα και αγρότες με περίπου 20 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας κορνάροντας.
Πάνω στα τρακτέρ είχαν τοποθετηθεί σημαίες με το πρόσωπο του αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα.Οι συγκεντρωμένοι αγρότες έφτασαν μέχρι το χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Κάποιοι από αυτούς κάλυψαν με μια ελληνική σημαία το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Οι αγρότες έκαψαν κλαδιά ελιάς έξω από τη Βουλή. Θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι ήρθαν για να διαδηλώσουν ειρηνικά και διάλεξαν το κλαδί έλιάς ως σύμβολο ειρήνης.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την τροχαία. Παραμένουν κλειστές η λεωφόρος Συγγρού από Φραντζή, η Αμαλίας, η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Πειραιώς από ύψος του Κολωνού, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου.
Το χρονικό των επεισοδίων 
Νωρίς το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 600 αγρότες από την Κρήτη οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν από νωρίς μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Στο κυνήγι... πήραν οι αγρότες διμοιρία των ΜΑΤ μόλις πληροφορήθηκαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν στην πλατεία Καραϊσκάκη αγροτικό αυτοκίνητο γεμάτο προϊόντα.
Οι Κρητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν με τις μαγκούρες στα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με γκλοπ και χημικά. 


Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε στη συνέχεια η ΑστυνομίαΜε λεωφορεία, ΙΧ και μηχανάκια και αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν οι αγρότες της Πελοποννήσου από τα διόδια Κορίνθου για την Αθήνα. Ένταση επικράτησε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το κονβόι των αγροτών, απαγόρευσαν την κίνηση των αγροτικών οχημάτων και ΙΧ, ενώ επέτρεπαν τη διέλευση μόνο των πούλμαν. 
Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αγρότεςπερικύκλωσαν ένα περιπολικό της αστυνομίας και άρχισαν να το σπάνε.
Μετά από πολύωρη διαβούλευση με την αστυνομία οι αγρότες αποφάσισαν να αφήσουν τελικά τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο Δαφνί και να πάνε με πούλμαν στο κέντρο της Αθήνας για να συναντήσουν τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ένταση επικράτησε και στο Κορωπί όταν αγρότες με 10 τρακτέρ έσπασαν ο τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική οδό, στο Κορωπί, και έκλεισαν προσωρινά τον δρόμο προς το αεροδρόμιο. 

0 σχόλια