Απλά Πρακτικά Μαθήματα "Εφηρμοσμένης Αρπαχτής Οικονομίας"

(Πάρε τα λεφτά και τρέχα).
Σε Σύγχρονη Διεθνή Μεθοδολογία και Ορολογία.
Κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας ο ληστής φώναξε στους πελάτες:
"Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας"!!!
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT " Ελληνιστί : ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο μάστερ στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδελφό, απόφοιτο Δημοτικού: "Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε." 

Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει: "Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσόν που εκλάπη!"
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (ΕΜΠΕΙΡΙΑ). Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.
Στην τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο πτυχιούχος διευθυντής όμως, του λέει: "Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100" !!!
Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται: "SWIM WITH THE TIDE" Ελληνιστί “Κολύμπα με την παλίρροια" και σε παράφραση : "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"
Ο ταμίας λέει: "Μακάρι, δηλαδή, να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα" !! Αυτό λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM " του λέει ο Διευθυντής. Ελληνιστί "Σκοτώνοντας την πλήξη" και σε παράφραση σημαίνει: "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"
Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος, λοιπόν, ο ένας ληστής λέει: "Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού, καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής" !! Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!" Ελληνιστί :" Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ" ! !
Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του. Αυτό λέγεται: " "SEIZING THE OPPORTUINITY and DARING TO TAKE RISKS" ! !
Ελληνιστί σημαίνει : ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ" ! !
Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε ! Στις Βρυξέλλες, ακόμη μας επαινούν, ώστε να προλάβουν να μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη, εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν, ... που σημαίνει :
EXPLOIT every OPPORTUNITY
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA !

Αντώνης Χαρακίδας

0 σχόλια