Δυο ισραηλινά F-16 καταρρίφθηκαν στον ουρανό της Υεμένης

F-16 israéliens abattus dans le ciel au-dessus du Yémen

Veterans Today (USA), Réseau International (France)
Το Μάιο 2015  δημοσιεύσαμε ένα άρθρο του Veterans Today σχετικά με την έκρηξη μιας βόμβας για την οποία οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι είναι πυρηνική βόμβα νετρονίου. Πρόσθεσαν ότι ο μεταφορέας αυτής της βόμβας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένα F-16 και αεροπλάνα F-16, δεν έχει η Σαουδική Αραβία.  Αυτό επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι όλοι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή είναι ισραηλινοί πόλεμοι. 
Ίσως να είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης αυτού του Κράτους. 

Το Ισραήλ δεν είναι παρά μόνο ένα είδος διοίκησης για τη συντήρηση του χάους, μανατζάροντας σημερινούς και παρελθόντες πολέμους για πάνω από 50 χρόνια, στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, το Σουδάν, κλπ, και μοιράζοντας τους ρόλους στους μεν και στους δε, βάζοντας το ίδιο μερικές φορές το χέρι του στη ζύμη.

Την περασμένη εβδομάδα, καταρρίφθηκαν δύο F-16 πάνω από την Υεμένη. Μετά την εξέταση των δύο καταστραμμένων αεροπλάνων, αποκαλύφθηκε ότι τέτοιοι τύποι αεροσκαφών δεν είχαν προμηθευτεί ποτέ σε κανένα αραβικό κράτος, ούτε στη Σαουδική Αραβία, ούτε σε άλλο. 
Στην περιοχή, ο μόνος "αγοραστής" αυτού του τύπου αεροσκάφους είναι το «Ισραήλ».

F-16 israéliens abattus dans le ciel au-dessus du YémenΜε δύο ισραηλινά αεροπλάνα που πρόσφατα μαρκαρίστηκαν με τα σαουδαραβικά χρώματα που καταρρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, και μια ισχυρή επιβεβαίωση για τακτική θερμοπυρηνική επίθεση κατά μιας αεροπορικής βάσης της Υεμένης με βόμβα νετρονίου (χωρίς υπολειμματικές ακτινοβολίες), γίνεται σαφές, ότι ο πόλεμος στην Υεμένη είναι ένας ισραηλινός πόλεμος.

Στην Υεμένη, στην επαρχία βόρεια της Sanaa, οι δυνάμεις αεράμυνας της Υεμένης κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος με τα χρώματα της Αραβίας, ενώ διέξαγε αεροπορικές επιδρομές. Είναι το δεύτερο F-16 που καταρρίφθηκε αυτή την εβδομάδα - προφανώς, οι δυνάμεις αεράμυνας της Υεμένης υποτιμήθηκαν κατάφωρα.
Το σαουδαραβικό μαχητικό F-16 συντρίφθηκε στη συνέχεια στην περιοχή τουBayt Khayran της επαρχίας Bani Harith στο βόρειο τμήμα της Σαναά.

Στις 11 Μάιου 2015, το τηλεοπτικό κανάλι της Υεμένης Al-Masirah ανέφερε ότι οι μαχητές της Ansarullah είχαν καταρρίψει ένα μαχητικό με μαροκινά χρώματα που παραβίαζε τον εναέριο χώρο της κοιλάδας Noshour στη βόρεια επαρχία τηςSaada. Το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε σήμερα φέρεται να έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές κατά της αεροπορικής βάσης Αλ-Dailami, στην Υεμένη. Τα σαουδαραβικά μαχητικά διεξάγουν στρατιωτικές επιδρομές εναντίον της Υεμένης από τις 26 Μαρτίου.

Η ανάλυση των συντριμμιών δείχνει ότι αυτά τα αεροσκάφη είναι άγνωστης προέλευσης. Παρά το γεγονός ότι φέρουν τα χρώματα της Σαουδικής Αραβίας, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να είναι αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και ότι είναι στην πραγματικότητα ισραηλινά αεροπλάνα που πετάνε με αραβόφωνους  πιλότους της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, μέλη μιας ειδικής μονάδας "καμικάζι" που πετά με ειδικά τροποποιημένα F-16, «κομιστές πυρηνικών όπλων», που χρεώνονται με αποκαλυπτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, της Ρωσίας και της Δυτική Ευρώπη.

Ένα από αυτά τα αεροσκάφη είναι πιθανώς υπεύθυνο για τη ρίψη της βόμβας νετρονίου στην Υεμένη πριν μερικές ημέρες. Τα μίντια της Υεμένης ανέφεραν ότι δύο «ρουκέτες» που μετέφερε το μαχητικό αεροπλάνο δεν εξερράγησαν και βρέθηκαν στα συντρίμμια· το πιο πιθανό είναι ότι είναι πύραυλοι αέρος-αέροςSidewinder. Δεν γνωρίζουμε τα άλλα όπλα που μετέφερε το αεροπλάνο. Δεν βρέθηκαν οι πιλότοι των δύο αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα σύστημα BUK που εκσυγχρονίστηκε από τη Ρωσία. Η Υεμένη είναι καλά εξοπλισμένη με σύγχρονα ρωσικά όπλα, μεταξύ άλλων MiG-29 και προηγμένα συστήματα αεράμυνας, ένα γεγονός που παραμελήθηκε φαίνεται από τους Σαουδάραβες και τους Ισραηλινούς συμμάχους τους·  υποτίμησαν κατάφωρα τις ικανότητες του εχθρού τους, όπως το είδαμε και στο παρελθόν, ιδιαίτερα στο νότιο Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ  -το "Ισραήλ" δεν σφάζει τόσο καλά όταν τα θύματά του είναι προετοιμασμένα και ικανά να ανταποκριθούν· ίσως σκέφτηκαν ότι βομβάρδιζαν άμαχους πολίτες στη Γάζα;

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 29.2.2016

Πηγή : Veterans Today
thumbnail
About The Author

0 comments