KATANTIA...Οι Τούρκοι δεν άφησαν τον πρωθυπουργό να πετάξει στην..Ρόδο.



Η νέα τουρκική πρόκληση που την πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα και όχι από την αρμόδια κυβέρνηση, αυτήν την φορά ξεπέρασε κάθε όριο και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και είχε αποδέκτη τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ίσως και για τον λόγο αυτό τα εμπλεκόμενα Υπουργεία (ΥΠΕΞ-ΥΠΕΘΑ) και το ίδιο το «Μαξίμου» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να το κρατήσουν κρυφό.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή...
Ο κύριος Τσίπρας πήγαινε προ ημερών στην Τεχεράνη στο Ιράν με την σύζυγο του και συνοδεία    υπουργών.Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας.

 Οι Τούρκοι θεωρούν τα Δωδεκάνησα "αποστρατικοποιημένα" και το αεροπλάνο θα ανεφοδιαζόταν στην Ρόδο για να συνεχίσει μέσω Τουρκίας και από εκεί για Τεχεράνη, το σύνηθες δρομολόγιο.
Οι Τούρκοι  όμως δεν έδωσαν άδεια διπλωματικής υπερπτήσης διότι δεν μπορούσε το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό και ανήκει στην πολεμική αεροπορία  να κάνει χρήση του αεροδρομίου της Ρόδου για ανεφοδιασμό  (σύμφωνα με το σχέδιο πτήσεως) καθότι υπάρχει υποχρέωση αυτό… «να είναι αποστρατικοποιημένο».
 Έτσι οι Τούρκοι απαγόρευσαν να περάσει μέσα από τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Η κυβέρνηση μετά την απαγόρευση, δεν πάει μέσω Τουρκίας και το αεροπλάνο προσγειώνεται  στην Αίγυπτο.
 Ανεφοδιάζεται στο Κάϊρο και μετά από αρκετές ώρες πτήσης φθάνει στην Σ. Αραβία-ΗΑΕ και από εκεί  στο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης!!!!
Μιλάμε για καψώνια...
Αποδεικνύεται ότι και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση κινείται πολύ απλά ως ένα… καραβάνι, επιτρέποντας στους Τούρκους να προσβάλλουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού τον ίδιο τον Ελληνικό λαό.
Άντε... και καλά κρασιά!!
thumbnail
About The Author

0 comments