Αγρότες στην Αθήνα - LIVE: Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Σπάνε τζάμια - Χημικά από την αστυνομία!- Νωρίτερα: Οι κρητικοί αγρότες πήραν στο κυνήγι διμοιρία των ΜΑΤ
- Τα αίματα άναψαν όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε να φτάσει στο υπουργείο φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να μοιράσουν στον κόσμο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ
- Χιλιάδες οι αγρότες της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Πέταξαν ντομάτες και άναψαν καπνογόνα
- Φρούριο το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός
- Μπλόκα παντού από την τροχαία και έλεγχοι ακόμη και στις καρότσες φορτηγών για κρυμμένα τρακτέρ
- Έκοψαν τα τρακτέρ στον Ισθμό οι αστυνομικοί, θα κάνουμε αλλού κινητοποίηση λένε οι αγρότες
- Καθ' οδόν προς την Αθήνα 20 τρακτέρ που ξεκίνησαν στις 04:00 από τη Νίκαια
- Κλείνουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.
"Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε", είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. "Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο", είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.
ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  Πότε θα κάμει ξαστεριά!
Κρατώντας μια ελληνική σημαία στα χέρια τους, οι αγρότες άρχισαν να τραγουδούν το "Πότε θα κάνει ξαστεριά"
  "Βομβαρδισμένο" τοπίο το υπουργείο Ανάπτυξης
  Έχουν ρημάξει το υπουργείο!
Η ένταση δεν σταματά και τα επεισόδια είναι συνεχή έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί απίστευτες καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου και έχουν σπάσει σχεδόν όλα τα μπλόκα!
"Το υπουργείο είναι δικό μας" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας!
ΔΕΙΤΕ VIDEO

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
  Νέες εικόνες από τα επεισόδιαΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
  Νέες εικόνες από τα επεισόδιαΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
  Προσαγωγές αγροτών
Μετά τα επεισόδια που προηγήθηκαν, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον τρεις αγρότες. Τους πέρασαν χειροπέδες και τον έναν τον έβαλαν να καθίσει σε μια... καρέκλα. "Δεν είμαι εγκληματίας" φώναζε ένας από τους προσαχθέντες!
  Αγρότες Νίκαιας: Κατεβάζουν 17 τρακτέρ στο Σύνταγμα
Με τρακτέρ και λεωφορεία, που έχουν «ντύσει» με την ελληνική σημαία, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ταξιδεύουν από αργά χθες το βράδυ για την Αθήνα, προκειμένου να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο και να στείλουν μήνυμα, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, ότι «δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στον επιχειρούμενο αφανισμό του κλάδου». Όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, πήραν λίγο μετά τις 10.00 άδεια, για να βάλουν στο Σύνταγμα 17 τρακτέρ, τα οποία αναμένεται να βρίσκονται μπροστά από την πορεία.
http://www.newsit.gr/

0 σχόλια