Ρωσικό Sputnik: Η Γερμανία επέλεξε πλευρά, πήγε με τους Τούρκους…

19855

 Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το ρωσικό Sputnik, τράβηξε μια γραμμή στην άμμο: Οι ΗΠΑ, είπε, ή θα υποστηρίξουν την Άγκυρα ή τους Κούρδους.
Μιλώντας στο Radio Sputnik ο δημοσιογράφος Έρικ Ντράιτσερ κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν.

Οι Κούρδοι μαχητές έχουν αποδείξει ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αναφέρεται σε οργανώσεις ή κόμματα, όπως το σοσιαλιστικό PYD των Κούρδων στη Συρία ως «τρομοκράτες».
Ενώ η Ρωσία, επισημαίνει το ρωσικό Sputnik, εργάστηκε σταθερά ώστε να συμπεριληφθούν οι Κούρδοι στις ειρηνευτικές συζητήσεις για τη Συρία, ή Άγκυρα αρνήθηκε και την Κυριακή κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιλέξει πλευρά.
«Αυτό που ο Ερντογάν πραγματικά λέει στις ΗΠΑ είναι ότι πρέπει να επιλέξουν πλευρά στο εσωτερικό πόλεμο στην Τουρκία [σ.σ. μεταξύ τουρκικού κράτους και Κούρδων αυτονομιστών]. Ο Ερντογάν τράβηξε τη γραμμή του, ξεχωρίζοντας τη στάση του από τη Ρωσία και απαίτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν το μέρος του», είπε ο δημοσιογράφος Έρικ Ντράιτσερ.
«Δυστυχώς για τον Ερντογάν, έβαλε τον εαυτό του στη γωνία. Πλέον του έχουν απομείνει λίγες επιλογές και αυτός είναι ο λόγος που τον βλέπουμε να υιοθετεί επικίνδυνη και έντονη ρητορική».
Η Γερμανία, γράφει το Sputnik και έχει τη σημασία του γιατί εκφράζει ευθέως το Κρεμλίνο, φαίνεται να επέλεξε πλευρά. Τη Δευτέρα η καγκελάριος Μέρκελ κατέκρινε τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στους Κούρδους, επισημαίνει με νόημα το ρωσικό σάιτ.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Sputnik συμφωνεί με ό,τι σας έχει γράψει το TRIBUNE από σχετικά νωρίς τη Δευτέρα, ότι δηλαδή ο μόνος φίλος που έχει απομείνει στον Ερντογάν είναι η Μέρκελ και αναλυτικά σας εξηγήσαμε το ιστορικό αλλά και τους λόγους αυτής της τραγικής συμμαχίας [διαβάστε εδώ].
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, οι ΗΠΑ επέλεξαν πλευρά: Τους Κούρδους [διαβάστε σχετικά εδώ].
Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης η Μόσχα κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να προσέχει τι λέει [διαβάστε εδώ].
Οι εξελίξεις στη γειτονιά μας, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι όντως περίεργες…

0 σχόλια