Νίκος Νικήτογλου - "Η ευρωπαϊκή κρίση ταυτότητας" (AEDE - Athens)

Μια σημαντική και άκρως διαφωτιστική ομιλία του Νίκου Νικήτογλου Υπ. Δρ. Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών για τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, την σοβούσα κρίση ταυτότητας και τον κίνδυνο αποτυχίας του Ευρωπαικού Εγχειρήματος!!!Εισήγηση του Νίκου Νικήτογλου, στα πλαίσια του συνεδρίου για τους εορτασμούς των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών. Το συνέδριο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 12 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. 


Το θέμα του συνδρίου ήταν: « Η Παιδεία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στον 21ο αιώνα: το Μέλλον της Ευρώπης». Η βιντεοσκόπηση έγινε από το ίδρυμα Μποδοσάκη και μπορείτε να τη βρείτε μαζί με τις υπόλοιπες στο Bodossaki Lectures on Demand (www.blod.gr)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών / Association Europeènne des Enseignants (Α.Ε.D.E.) ιδρύθηκε το 1956 στις Βρυξέλλες από εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων :

Βασικός σκοπός της ίδρυσής της ήταν ο συντονισμός των εκπαιδευτικών φορέων όλων των βαθμίδων προς ενίσχυση και επίτευξη του οράματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. 
Το 2016, εξήντα χρόνια μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 28 κράτη – μέλη αντιμετωπίζοντας παράλληλα πλήθος απρόσμενων προβλημάτων, που απειλούν την ίδια την ύπαρξή της.

H A.E.D.E. όμως ενισχύεται διαρκώς με νέα μέλη από τις νέες χώρες – μέλη της Ε.Ε. και δεν εγκαταλείπει τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε. Έτσι το Διεθνές της Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση, το Επετειακό Συνέδριο να διεξαχθεί στην Αθήνα, στο λίκνο της Φιλοσοφίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.

0 σχόλια