Σχολείο ζωής το...χαρέμι για την Εμινέ Ερντογάν



«Ένα σχολείο προετοιμασίας των γυναικών για την ζωή» χαρακτήρισε τον θεσμό του χαρεμιού η σύζυγος του Τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ.

Η δήλωση αυτή της Εμινέ Ερντογάν που μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων μετά την πρόκληση αντιδράσεων από την δήλωση του συζύγου της Ταγίπ, σύμφωνα με την οποία «μια γυναίκα είναι πάνω απ’ όλα μητέρα».
Την δήλωση αυτή έκανε ο Ερντογάν ανήμερα της ημέρας της γυναίκας.
Πολλοί αναλυτές πλέον κατηγορούν ανοιχτά ότι η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να επιβάλλει σκληρές Ισλαμικές αξίες που καταπατούν τις ελευθερίες των γυναικών.
«Το χαρέμι ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της Οθωμανικής δυναστείας και μια εκπαιδευτική διαδικασία που ετοίμαζε της γυναίκες για την ζωή» δήλωσε η Εμινέ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται Τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, σε μια επίσημη εκδήλωση για τους Οθωμανούς Σουλτάνους.
Στο παρελθόν ο Ερντογάν έχει δεχθεί πυρά για την έκκλησή του προς τις Τουρκάλες να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά και αποκαλώντας «προδοσία» των έλεγχο γεννήσεων.
Ο Ερντογάν και η γυναίκα του μιλούν τακτικά για την προσκόλληση τους στις Ισλαμικές Αρχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο καθηγητής Οζλέμ Κουρουμλάρ του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης ανάρτησε στο twitter το εξής σχόλιο: «Τον καιρό του Μουράτ του 3ου(σουλτάνος του 16ου αιώνα) τα βιβλία ήταν τα μόνα πράγματα που δεν μπήκαν ποτέ στο χαρέμι»
thumbnail
About The Author

0 comments