Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ Ή «ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ», Ή ΕΚΑΝΕ ΤΑ…«ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ»!

saldırıΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά η τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ, πιάστηκε στον ύπνο με την πολύνεκρη τρίτη κατά σειρά έκρηξη στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας καθώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει το νέο αυτό ολοκαύτωμα, όπως την κατηγορούν σήμερα μια σειρά από τουρκικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhiriyet, το μέρος όπου έγινε η πολύνεκρη έκρηξη ήταν το κεντρικότερο σημείο της Άγκυρας και εκεί βρίσκεται σε μόνιμη βάση αστυνομική δύναμη. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε αποστάτη μόλις 100 μέτρων από το σημείο της έκρηξης βρίσκεται ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ σε μόνιμη βάση.
Η πλατεία Kızılay όπου έγινε η έκρηξη απέχει μόλις λίγα μετρά από το πρωθυπουργικό μέγαρο καθώς και τα κτίρια πολλών υπουργείων της τουρκικής κυβέρνησης, για τον λόγο αυτό είναι μόνιμη ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας. Εδικά μετά την επίσης πολύνεκρη έκρηξη στις 27 Φεβρουαρίου είχαν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας της περιοχής και παρ’ όλα αυτά δεν αποτράπηκε το αυτοκίνητο με τα εκρηκτικά να πλησιάσει το κέντρο της πλατείας και να ανατιναχτεί στον αέρα.
Οι ευθύνες της ΜΙΤ όπως αναφέρεται είναι μεγάλες καθώς δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία πληροφορία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση αποδεικνύοντας πως ουσιαστικά το κέντρο της Άγκυρας είναι απροστάτευτο και κατέδειξε την μεγάλη αδυναμία της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή για σκόπιμη κωλυσιεργία που μας πάει κατευθείαν σε υπόγειο παρασκήνιο και στο τουρκικό Βαθύ Κράτος που δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί παρασκηνιακά. Σίγουρα η νέα αυτή πολύνεκρη επίθεση θα εντείνει την αστυνομοκρατία και τα μέτρα καταστολής στο εσωτερικό της Τουρκίας, προκαλώντας όμως καινούργιο λουτρό αίματος με τους Κούρδους και άλλες ένοπλες ομάδες που έχουν αρχίσει ουσιαστικά εμφύλιο πόλεμο.
Με λίγα λόγια μύλος!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
thumbnail
About The Author

0 comments