Οι Βέλγοι διαψεύδουν τον Ταγίπ Ερντογάν: Απελάσατε τον τρομοκράτη στην …Ολλανδία


A candle lights messages written on a wall as people gather to pay tribute to the victims of multiple terrorist attacks accross Brussels on 22 March, at Place de la Bourse, Brussels, Belgium, 23 March 2016. Security services are on high alert following two explosions in the departure hall of Zaventem Airport and one at Maelbeek Metro station in Brussels. At least 31 people died and hundreds more were injured in the attacks which Islamic State (IS) has since claimed responsibility for. EPA, YOAN VALAT


Η Τουρκία είχε απελάσει έναν από τους δράστες των επιθέσεων των Βρυξελλών στην Ολλανδία, όχι στο Βέλγιο, όπως ισχυρίστηκε η Άγκυρα, ενώ οι βελγικές αρχές δεν ήταν ενήμερες για τις πιθανές σχέσεις του με την τρομοκρατία, δήλωσε απόψε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κουν Χέενς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τον έναν από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στα σύνορα με τη Συρία και τον είχαν απελάσει στο Βέλγιο, όμως οι βελγικές αρχές αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας και τον άφησαν ελεύθερο.
«Τότε δεν είχαμε καμιά πληροφορία σχετικά με τους δεσμούς αυτού του προσώπου με την τρομοκρατία: επρόκειτο για ένα πρόσωπο που είχε καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα κι απελευθερώθηκε υπό όρους. Όταν απελάθηκε, εάν όλα συνέβησαν όπως μου τα μετέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, (απελάθηκε) στην Ολλανδία, όχι στο Βέλγιο», ήταν η απάντηση του Χέενς, που έκανε δηλώσεις στον ολλανδόφωνο βελγικό τηλεοπτικό σταθμό VRT. Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν ότι το πρόσωπο που είχε συλληφθεί ήταν ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, που σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των βελγικών αρχών ήταν ο ένας από τους δύο βομβιστές-καμικάζι που πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί στο διεθνές αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας. Εξάλλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φινλανδία σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε ότι 3.128 φερόμενοι ως ξένοι τζιχαντιστές έχουν απελαθεί από τη χώρα του μετά το 2011, ενώ άλλοι περίπου χίλιοι κρατούνται σε τουρκικές φυλακές. ΑΠΕ-ΜΠΕ – Sputnik – Γαλλ.Πρακτ.
Βρυξέλλες, Belgium Ο Ερντογάν αναφερόταν στον Ιμπραχίμ ελ Μπακραούι σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού Ο Ιμπραχίμ ελ Μπακραούι είναι ο βομβιστής στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει ότι ο βομβιστής του Βελγίου είχε συλληφθεί στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2015, απελάθηκε αλλά το Βέλγιο και η Ολλανδία τον άφησαν ελεύθερο.
Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ οι τουρκικές αρχές ξεκαθάρισαν ποιος βρισκόταν πίσω από τις απειλές εναντίον του ολλανδικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη το οποίο έκλεισε σήμερα προσωρινά. Αποδείχθηκε ότι εκείνος που έδωσε την πληροφορία εναντίον συγγενικού του τελικά ατόμου, το έκανε επειδή είχαν προσωπικές διαφορές. 
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία
thumbnail
About The Author

0 comments