Στη Βουλή ο φάκελος Ψυχάρη. Νέα κενά στα πόθεν έσχες

Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή η επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής με αντικείμενο την υπόθεση του Σταύρου Ψυχάρη, την ίδια ώρα που φέρεται να έχουν προκύψει και άλλα «σκοτεινά» στοιχεία σε βάρος του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ. 
Οπως είναι γνωστό, η έρευνα της επιτροπής της Βουλής έχει εντοπίσει ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον κ.Ψυχάρη  οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τα παραστατικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ποσών που έχουν δηλωθεί από τον εκδότη, ενώ σε δύο δηλώσεις πόθεν έσχες διαφορετικών ετών έχουν δηλωθεί τα ίδια ακριβώς ποσά τραπεζικών καταθέσεων.
Ενδεικτικό είναι ότι για το δάνειο των 50 εκατ. από την Alpha Bank που χρησιμοποιήθηκε από τον Στ. Ψυχάρη για να αποκτήσει τις μετοχές του ΔΟΛ και να αποπληρώσει μέρος δανείου, τα μέλη της επιτροπής δεν μπορούν να φτάσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, μιας και δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006.
Επιπλέον, υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις όπου δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων από τα οποία προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων.

thumbnail
About The Author

0 comments