Ο Τσίπρας, ο Νταβούτογλου και τα ματωμένα τριαντάφυλλα....

Γιορτή της γυναικάς χθες και είδα στην τηλεόραση Τσίπρα και Νταβούτογλου να μοιράζουν τριαντάφυλλα σε γυναίκες..!
Αλήθεια, από πότε το Τουρκικό κράτος αγαπάει την γυναίκα; Αγαπάει την ζωή; Οι νεκρές Κούρδισες το μαρτυρούν αυτό((Σακινέ Τζανσίζ, Φιντάν Ντογάν και Λεϊλά Σαϋλεμέζ,κτλ). Εκεί η Τουρκία σήμερα, σε αυτό τον λαό, διαπράττει γυναικοκτονία. Η χώρα που καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, που συνομιλεί, υποστηρίζει τους τζιχαντιστές, τους εκπαίδευσε (με βάση το Ρώσο υπουργό εξωτερικών), και αιματοκύλησαν και την Ευρώπη πριν λίγο καιρό, και συνεχίζουν στην Συρία. Το κράτος που αρνείται τις γενοκτονίες, παραβιάζει χρόνια τώρα Ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, που την εισβολή στην Κύπρο την έχει ονομάσει «ειρηνική επέμβαση», που αφήνει από τις ακτές της, το εμπόριο ψυχών, με τεράστια κέρδη. Αυτό το κράτος, με αυτή την ηγεσία, μοίρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός λουλούδια στις γυναίκες.
Δυστυχώς στους συμβολισμούς βλέπεις πολλά και εκεί βλέπεις και τις αδυναμίες, που δεν κρύβονται....
Αν δεν ήξερε ας ρωτούσε, την εφημερίδα Ζαμάν που έκλεισε ο Ερντογάν, τους κατοίκους στο Ντιγιαρμπακίρ αλλά και τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ, ή τις γυναίκες που συμμετείχαν σε πορεία για την ημέρα της γυναίκας! στην Κωνσταντινούπολη, για το τι σημαίνει Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
Αφού, του είναι δύσκολο να ρωτήσει τους δικούς του πολίτες στα ακριτικά νησιά μας, ή τους πιλότους και τους λιμενικούς της χώρα μας ή τους Πόντιους, τους Κυπρίους κτλ...Θα ήθελε ακόμα να μοιράζει τριαντάφυλλα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας;;
Αυτά τα τριαντάφυλλα που μοιράστηκαν, δεν μπορεί παρά ένας Δημοκρατικός πολίτης, να τα ονομάσει ματωμένα....
Το Τουρκικό κράτος συνομίλησε ηγεμονικά με την Ευρώπη των "ανθρωπιστικών" αξιών", για την μεταναστευτική πολιτική. Αλήθεια, πόσο αντιφατικά είναι όλα αυτά; Αλήθεια οι πολίτες της Ευρώπης τι λένε για αυτό;
Πόσο αντιφατικό είναι να λέει ο κύριος Τσίπρας ότι "οι δυο χώρες (δλδ και η Τουρκία!) δεν ευθύνονται για τις εισροές των μεταναστών στην Ευρώπη;"
Χρόνια τώρα, η αδυναμία, της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, να καταστήσει στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς ότι  δεν υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν υπάρχει πρόβλημα στο Αιγαίο, στην Θράκη, στην Κύπρο,αλλά ένα είναι το πρόβλημα,Το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αυτό, η Ευρώπη των αξιών, εάν θέλει να λέγεται έτσι,αλλιώς δεν έχει λόγω ύπαρξης, πρέπει να το λύσει. Η Τουρκία είναι κράτος δολοφόνος, υποστηρικτής της ιδεολογίας του θανάτου, δλδ. του Κεμαλισμού. Τον δάσκαλο του Χίτλερ. 
Ο Τσίπρας συνεχίζει στον δρόμο των προκατόχων του με τις κουμπαριές, τα ζεϊμπέκικα, το προσκύνημα στον Κεμάλ, στον "δρόμο" της "φιλίας" των δυο κρατών, που άνοιξε το 1967. 
Μόνο που, έτσι δεν χτίζονται οι φιλίες.. Εάν πούμε ότι υπάρχουν φιλίες μεταξύ των κρατών τότε οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και δυστυχώς από τέτοιους λογαριασμούς, οι γείτονες μας υστερούν..Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Γιατί μόνο συμφέροντα υπάρχουν και με βάση αυτά, υπάρχουν εθνικά σχέδια, γιαυτό ονομάζονται και έτσι. Η ιστορία, ο πολιτισμός δεν καθόριζε τις σχέσεις των χωρών αλλά η γεωπολιτική ισχύς. Εκεί, βλέποντας τα ματωμένα τριαντάφυλλα δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά...

Γιάννης Φουρνάρος
Ελεύθερος Αρθρογράφος
thumbnail
About The Author

0 comments