FSB: 16 τρομοκράτισσες αναχώρησαν από Τουρκία για να δράσουν στη Ρωσία

Σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, 16 τρομοκράτισσες, που έχουν εκπαιδευθεί στην Τουρκία, αναχώρησαν από την χώρα αυτή και είναι ήδη καθ' οδόν προς την Ρωσία, προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή τους... 

Ρεπορτάζ: Pravda Report και  South Front
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Σύμφωνα με εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεκαέξι γυναίκες, οι οποίες έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία για την διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών, ήδη ταξιδεύουν με προορισμό την Ρωσία μέσω ευρωπαϊκών χωρών. Η αποστολή τους είναι να διεξαγάγουν τρομοκρατικές ενέργειες στην Ρωσία. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει τις κατάλληλες κοινοποιήσεις, σχετικά με πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσική Ομοσπονδία.

"Οι ίδιες υπηρεσίες κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο, γνωστό ως Safari Al-Jabri, Ρώσο πολίτη, ο οποίος θα συντονίζει τις δράσεις αυτών των γυναικών", αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στην ρωσική ιστοσελίδα LifeNews.

Οι κύριοι στόχοι των θηλυκών τρομοκρατών θα είναι στάσεις λεωφορείων, σταθμοί του μετρό και στρατιωτικές μονάδες. "Τρομοκράτες από την ομάδα Kyaji al-Biru συνεργάζονται για τον σχεδιασμό και την διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων", αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, παραθέτοντας έγγραφο μιας από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Παραμένει άγνωστο μέσω ποιων χωρών και ποια ακριβώς σύνορα θα διασχίσουν οι τρομοκράτισσες, προκειμένου να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, την Ρωσία. Η έλλειψη πληροφοριών δυσχεραίνει την αναγνώρισή τους σε συνοριακά σημεία ελέγχου.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αυξήσει τις έκτακτες ενημερώσεις και προειδοποιήσεις και έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια, μεγάλους κόμβους μεταφοράς, στο μετρό και τις πολυσύχναστες περιοχές.
thumbnail
About The Author

0 comments