Ιωάννινα: Πρόσφυγες απείλησαν στρατιώτες, έφοδος “αλληλέγγυων” στο δημαρχείο

Πρόσφυγες και "αλληλέγγυοι" απέκλεισαν την Εγναντία Οδό. Φωτογραφία Έθνος

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία πυροδότησε ένταση με πρόσφυγες να επιτίθενται σε στρατιώτες με πέτρες. 


Σύμφωνα με το Έθνος, πέντε στρατιώτες που βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στην δομή φιλοξενίας δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πετροβολήθηκαν με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.

 Το μεσημέρι, η αστυνομία επενέβη στην Εγνατία οδό όπου από χτες, πρόσφυγες πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προσχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές. 

Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή. 

Στο γραφείο του δημάρχου Ιωαννίνων εισέβαλαν, παράλληλα, «αλληλέγγυοι», που σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epirusgate ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι 27 πρόσφυγες που προσήχθησαν στην Εγνατία οδό νωρίτερα σήμερα. 

Η ομάδα των «αλληλέγγυων» αιφνιδίασε τους πάντες και αυτή την ώρα κρατούν εγκλωβισμένους στο γραφείο των δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, Θωμά Μπαμπασίκα και κάποιους στενούς συνεργάτες του δημάρχου. 

Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι 
Ελεύθεροι αφέθηκαν, τελικά, πριν από λίγο οι 27 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και μία Ισπανίδα-μέλος ΜΚΟ, οι οποίοι είχαν προσαχθεί το μεσημέρι στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων από την Εγνατία Οδό όπου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία από χθες. 
Όπως είπαν στους αστυνομικούς, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, και να ακουστεί η φωνή τους, για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το δημαρχείο της πόλης όπου αλληλέγγυοι εδώ και τρεις ώρες πραγματοποιούν κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Πηγή: 
thumbnail
About The Author

0 comments