Κινητοποιήσεις και επεισόδια στο Παρίσι για τα εργασιακά




Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις προχώρησαν επτά γαλλικά συνδικάτα και φοιτητικές ενώσεις ζητώντας την απόσυρση των αλλαγών στα εργασιακά σε μία μάχη που έχει ανεβάσει αισθητά το πολιτικό θερμόμετρο.

Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε έναν μήνα, πριν φτάσει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη.

Τα συνδικάτα CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL και FIDL κατέβηκαν σήμερα Πέμπτη  ξανά στο δρόμο με αίτημα την πλήρη απόσυρση του νόμου ελ Κομρί. Σχετικά περιορισμένα προβλήματα αναμένονται στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Παρίσι.

Κατά τα συνδικάτα, ο νέος νόμος απορρυθμίζει την αγορά εργασίας ειδικά όσον αφορά την εργασία των νέων. Για την κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς, είναι τμήμα των μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας -το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του γάλλου προέδρου, και μέτωπο στο οποίο ακόμη δεν έχουν φανεί σημαντικά αποτελέσματα.

Οι αντιδράσεις είχαν φέρει ορισμένες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, όμως τα συνδικάτα απορρίπτουν συνολικά το νόμο ως «ανεπίδεκτο βελτίωσης».








Στο μεταξύ δυο αστυνομικοίτραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν Σύμφωνα με την Αστυνομία, «300 κουκουλοφόροι» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, την ώρα που σχεδόν 15.000 άνθρωποι είχαν κατακλύσει τους δρόμους.


Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές.
thumbnail
About The Author

0 comments