Ενδιαφέρουσα η Βιβλιοπαρουσίαση του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων

Ενδιαφέρουσα η Βιβλιοπαρουσίαση του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξανδρειας και Περιχώρων πραγματοποίησαν εκδήλωση με ομιλητή τον πολιτικό Επιστήμονα, Κοινωνιολόγο και Συγγραφέα κ.ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ με θεμα:¨ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Ας μιλήσουμε σοβαρά για την Ανάπτυξη¨ στην αίθουσα του Δημοτικού
Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας παρουσία πλήθους κόσμου, την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 7.30 μμ. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Νίκος Μπρουσκέλης. 
¨Δεν είναι προφητεία. Είναι λόγος. Είναι πολιτικός λόγος.Η πολιτική ως πρόλογος όχι ως επίλογος, κλάμα, υποκριτικές πολιτικάντικες, αυτοαθωοτικές συγνώμες και χαμελαιοντισμούς. Είναι επιστήμη. Είναι η πολιτική ως διευθύνουσα, βασιλεύουσα τέχνη κατά τους κλασικούς.


Δεν τους προειδοποίησα μόνο για το τι θα γίνει το 2010. Είναι γνωστό ότι τους προειδοποίησα και για άλλα κακά που συνέβησαν. Τους προειδοποίησα πριν το 1981 αλλά και μετά. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλά. Το 1985 τους προειδοποίησα για το διαρκές μαρτύριο του Σίσυφου, του Ελληνικού λαού δηλαδή που θα καλείται κατά περιόδους να σηκώνει την πέτρα του χρέους μια και από το 1980 δημιούργησαν όχι μια παραγωγική δημιουργική οικονομία αλλά μια οικονομία πληρωμής χρεών.
Αυτήν την οικονομία δημιούργησαν. Αυτή ήταν η παιδεία, η αντιπαιδεία και η ηθική τους, η αντιηθική τους. Όσο για το τι είναι η πράξη του Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER, του Χατζάρα στο BLUE SKY. Είναι μια πράξη Δημοκρατίας. Όπως και αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που κύρια έχουμε ανάγκη ως χώρα είναι η Δημοκρατία. Έχουμε ανάγκη την Αγορά, τον Λόγο. Σε άλλη χώρα ως παιδαγωγική πράξη θα έδειχναν όλη την ομιλία μου και θα μου ζητούσαν συγνώμη. Εδώ επέλεξαν την φίμωση. Όταν φιμώνεις τότε πριμοδοτείς, προωθείς την
ηλιθιότητα, την αναξιοκρατία, την κακιστοκρατία όπως την ονομάζω. Για αυτό οι έξυπνοι και ελεύθεροι πολίτες λένε «κανένας».


Τελικά αυτές τις ημέρες φαίνεται να επέστρεψα από την εξορία. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι εμένα με έστειλε στην εξορία η Δικτατορία αλλά και η «υπαρκτή Δημοκρατία» της μεταπολίτευσης.
Αυτή που μας πήγε στα Τάρταρα. Για αυτό πρέπει να αποσυρθούν, να εξοστρακισθούν. Η χώρα δεν ήθελε εκλογές ήθελε Κυβέρνηση τεχνοκρατών, ειδικών. Αν γίνονταν αυτό δεν θα πηγαίναμε στο Δ.Ν.Τ. και το κυριότερο η χώρα θα αποκτούσε πολιτικό κεφάλαιο. Γιατί θα αποστρατεύονταν αυτομάτως το πλέον ανίκανο
πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης, τα υπολείμματα της μεταπολίτευσης. 
Αυτές οι λύσεις απαιτούν Εθνικές Ελίτ μεγάλης ευθύνης και ικανοτήτων.¨


alexandriamou_xaralampidhs0001   alexandriamou_xaralampidhs0002   alexandriamou_xaralampidhs0003

alexandriamou_xaralampidhs0004  alexandriamou_xaralampidhs0005  alexandriamou_xaralampidhs0006

alexandriamou_xaralampidhs0007  alexandriamou_xaralampidhs0011  alexandriamou_xaralampidhs0012

alexandriamou_xaralampidhs0013  alexandriamou_xaralampidhs0017 alexandriamou_xaralampidhs0018

alexandriamou_xaralampidhs0019  alexandriamou_xaralampidhs0020  alexandriamou_xaralampidhs0021

alexandriamou_xaralampidhs0022  alexandriamou_xaralampidhs0023  alexandriamou_xaralampidhs0024

alexandriamou_xaralampidhs0025  alexandriamou_xaralampidhs0026  alexandriamou_xaralampidhs0027

alexandriamou_xaralampidhs0028  alexandriamou_xaralampidhs0029  alexandriamou_xaralampidhs0030

alexandriamou_xaralampidhs0031  alexandriamou_xaralampidhs0032

πηγή

0 σχόλια