Τανκς βομβαρδίζουν το Σιρνάκ – διαλύεται η Τουρκία, κανείς δεν μιλά (βίντεο)

Τανκς βομβαρδίζουν το Σιρνάκ – διαλύεται η Τουρκία, κανείς δεν μιλά (βίντεο)

Στο βίντεο ντοκουμέντο που θα παρακολουθήσετε βλέπετε τα τουρκικά τανκς να βομβαρδίζουν την κυρίως κουρδική πόλη Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
Η πόλη Σιρνάκ, προπύργιο της κουρδικής αντίστασης, ισοπεδώνεται κανονικά από τον τουρκικό στρατό που την πολιορκεί.
Το Σιρνάκ είναι μια τουρκική πόλη εντός της τουρκικής επικράτειας.
Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν η οποιαδήποτε άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είχε στείλει τα τανκς να βομβαρδίσουν πόλη εντός της επικράτειάς της;
Μόνο στην Τουρκία συμβαίνουν ατιμώρητα όλα αυτά και κανείς δεν μιλά, κανείς δεν μεταδίδει, κανείς δεν καταγγέλλει τα εγκλήματα πολέμου του ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας εις βάρος του κουρδικού πληθυσμού της Τουρκίας.
Το Σιρνάκ και η ομώνυμη επαρχία βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσα από την πολιορκημένη πόλη, τα τουρκικά στρατεύματα συγκρούονται άγρια με τους Κούρδους πολιτοφύλακες των YPS.
Το Σιρνάκ ήταν μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μια κυρίως ασσυριακή πόλη, αλλά μετά τη γενοκτονία των Ασσυρίων που εξαπέλυσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία (στα πλαίσια της ίδιας γενοκτονίας που στράφηκε κατά Αρμενίων και Ελλήνων), η πόλη σταδιακά κατοικήθηκε από Κούρδους.
Το Σιρνάκ σήμερα έχει πληθυσμό σχεδόν 64.000 ανθρώπους.
Θεωρείται προπύργιο της κουρδικής αντίστασης για αυτό και οι Τούρκοι έχουν βάλει σκοπό να το εξαφανίσουν από τον χάρτη.
Το Σιρνάκ έχει υποστεί την τουρκική θηριωδία και το 1992. Στις 18 Αυγούστου 1992 ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στην πόλη σκοτώνοντας 54 ανθρώπους, κυρίως γυναικόπαιδα. Η πόλη παραδόθηκε στις φλόγες για τρεις ημέρες και ισοπεδώθηκε, ενώ από τους τότε 25.000 κατοίκους της, οι 20.000 την εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν τις βιαιοπραγίες των τουρκικών στρατευμάτων.
Σήμερα η Τουρκία επαναλαμβάνει τα εγκλήματα του 1992, αλλά σήμερα -έτος 2016- υπάρχει το διαδίκτυο και οι τουρκικές βαναυσότητες δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Δείτε το βίντεο:
πηγή

0 σχόλια