Ο νούμερο ένα εχθρός του τέταρτου Ράιχ και το σκάνδαλο του Παναμά

Όλοι γνωρίζουν το σκάνδαλο με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, κάτω από την ονομασία «Panama Papers» – όπου αποκαλύφθηκε ότι, μία σειρά πάμπλουτων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν ή/και να μην πληρώσουν φόρους, ανάλογους με τα εισοδήματα τους.

Τα έγγραφα πάντως αποδεικνύουν πώς 140 πολιτικοί από περισσότερες από 50 χώρες,συμπεριλαμβανομένων 72 ενεργών πολιτικών, συνδέονται με τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca. Τα αρχεία αυτά, τα οποία έχουν αναλυθεί από 107 δημοσιογραφικούς οίκους σε 78 χώρες, αποκαλύπτουν υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος και φοροδιαφυγής – κάτι σχετικά ανάλογο με το σκάνδαλο του Λουξεμβούργου, αφού φαίνεται πως ορισμένοι δημοσιογράφοι αρχίζουν πλέον να υπηρετούν πράγματι τα συμφέροντα των Πολιτών.

Φυσικά δεν θα είναι η μοναδική αποκάλυψη, αφού η κρίση χρέους αναγκάζει αφενός μεν τους Πολίτες να αμυνθούν, αφετέρου τα κράτη να αναζητήσουν νέους τρόπους κάλυψης των εξόδων και μείωσης των χρεών τους – έχοντας ξεκινήσει με την πολιτική λιτότητας από τους φτωχότερους αλλά πολύ περισσότερους και καταλήγοντας στους προνομιούχους, οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Εν τούτοις, το να δημοσιεύει μία μεγάλη γερμανική εφημερίδα τη φωτογραφία του προέδρου Putin, στο άρθρο της που αφορά το σκάνδαλο, κατηγορώντας έμμεσα τον ίδιο μέσω των πλούσιων φίλων του, παρά το ότι το δικό του όνομα δεν βρίσκεται στη λίστα, τεκμηριώνει το μένος της χώρας – η οποία δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον του Ρώσου, σαν να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Γερμανίας.

Γιατί το κάνει; Ασφαλώς επειδή η Γερμανία θεωρεί πως το μοναδικό αντίπαλο δέος της στην Ευρώπη είναι η Ρωσία – ένα εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων της, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την οικοδόμηση του τέταρτου γερμανικού Ράιχ, με οικονομικά όπλα. Θα τα καταφέρει; Ασφαλώς όχι, αφού πάντοτε κερδίζει τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο – ενώ ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του.

Βασίλης Βιλιάρδος
Πηγή Analyst

0 σχόλια