Ο kosmos μιλάει Ελληνικά!




Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η απόδοση τιμών στην Ελληνική γλώσσα θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη από όλους εμάς που έχουμε το πρόνομιο αλλά και την ευθύνη να είμαστε οι φρουροί και οι χρήστες της.

Η δε διάδοση της προκειμένου να παραμείνει άσβεστη η φλόγα του περιεχομένου της θα έπρεπε να είναι το πρώτιστο μέλημα μας την εποχή της κρίσης.


Γι΄αυτό ολόκληρη η ομάδα του Geopolitics and Daily και οι συνεργάτες βρίσκονται αρωγοί και υποστηριχτές στην πρώτη επίσημη δράση της Εταιρείας Κοινωνικών Επενδύσεων.

Η πρώτη παγκόσμια ημέρα Ελληνοφωνίας είναι μια κίνηση που ήδη έχει επικροτηθεί και αγκαλιαστεί από πολλούς ιδιώτες και ομογενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι η καρδιά της χώρας μας που μιλάει και επικοινωνεί με όλο τον κόσμο από τα βάθη των αιώνων μέχρι και σήμερα.


Η μετάδοση της ως μια ζωνταντή οντότητα που μεταφέρει νοηματικό και προφορικό λόγο αποτελεί μια πραγματικότητα που έχει ήδη επισημανθεί από ξένους ακαδημαϊκούς καθώς και ξένα ανώτατα ιδρύματα. Είναι τιμή μας, λοιπόν, αλλά και ύψιστο καθήκον να συμμετέχουμε ως χορηγοί επικοινωνίας σ΄αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που προβάλλει την χώρα μας και τον πολιτισμό μας στο εξωτερικό και αποδεικνύει το μέγιστο ρόλο της σε όλους τους πολιτισμούς από τα βάθη των αιώνων ως και σήμερα.

Πολλοί,βέβαια, θα αναρρωτιούνται γιατί γίνεται αυτή η κίνηση τώρα, γιατί δεν έχει ξαναγίνει και άλλα παρόμοια (δεν κρύβουμε πώς έχουμε δεχτεί παρόμοια μηνύματα αρνητικού σχολιασμού στο email της σελίδας μας). Να θυμίσουμε λοιπόν πώς η Ελληνική γλώσσα δεν χρειάζεται παγκόσμια ημέρα, διότι είναι παγκοσμίου φήμης από μόνη της. Έχει ιστορικές και λογοτεχνικές καταβολές που μας κάνουν να δείχνουμε πολύ μικροί σε μέγεθος μπροστά της για να προσπαθήσουμε μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να πάρουμε λάμψη από το μεγαλείο της. Όμως, ακριβώς επειδή είναι τόσο σημαντική, η αφιερωμένη μέρα σε αυτήν θεωρούμε πώς δείχνει τον σεβασμό μας και την αναγνώριση προς αυτό το μεγαλείο της.

Δεν είναι ούτε υπερβολική έκφραση για κάλυψη ματαιόδοξων επιδιώξεω, ούτε σπασμωδική αντίδραση σε όσα γίνονται στην Ελλάδα. Είναι πολύ αφελές και πολύ μικροπρεπές να περάσει ως σκέψη κάτι τέτοιο. Αυτό θα πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι πως πρόκειται για μια ημέρα απόδοσης τιμών (έστω και με καθυστέρηση), μια ημέρα ένωσης για όλους τους έλληνες όπουκι αν βρίσκονται, είτε στην Ελλάδα είτεστο εξωτερικό, μια ημέρα επικοινωνίας με τους άλλους λαούς.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την ημέρα αναρτώντας την αφίσα της εκδήλωσης ή κάποια από τις εικόνες που αποδεικνύουν πως η Γλώσσα μας είναι η μητέρα των Γλωσσών. 





Διαβάστε επίσης:Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού. 



Geopolitics Editorial Team 
thumbnail
About The Author

0 comments