Μίκης Θεοδωράκης: Ειλικρινά λυπάμαι για τον Τσίπρα -Η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους

«ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΕΥΡΩΠΗ»
EUROKINISSI
«Κανείς δεν αγάπησε την Ελλάδα όσο εγώ. Όσοι πόνεσαν και αγάπησαν την Ελλάδα είναι νεκροί. Δεν ξέρω αν είναι καλό που εγώ είμαι ζωντανός». 
Η φράση ανήκει στον Μίκη Θεοδωράκη, οποίος σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ 99,5 μιλά για το βιβλίο του, «Διάλογοι στο Λυκόφως» μία έκδοση με 90 συνεντεύξεις από τον ΙΑΝΟ, αναφέρεται στον Πρωθυπουργό, αλλά και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.Λυπάμαι για τον Τσίπρα 
«Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκη.
«Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι».

Όργανο του ΔΝΤ η Ευρώπη 
«Τους είπα επίσης: προσοχή στους Ευρωπαίους. Δεν έχει σχέση αυτή η Ευρώπη. Πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα: μετά από την απελευθέρωση από τη χούντα η αριστερά όλη ήταν εναντίον της Ευρώπης. Ο μόνος που ήταν υπέρ της Ευρώπης ήμουν εγώ και με χτυπάγανε για αυτό».
«Αλλά αυτή η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη, είναι ένα όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών. Δεν είναι Ευρωπαίοι αυτοί. Τους είπα ακριβώς: προσέξτε, είναι ένας ιστός αράχνης, όπου όποιος πέσει μέσα, δεν γλιτώνει με καμία κίνηση. Θα τον φάει η αράχνη. Η κυβέρνηση, πήγε δήθεν να κοροϊδέψει την αράχνη και η αράχνη τους είδε. Όσο πιο προοδευτικός ο χυμός, της αρέσει περισσότερο φαίνεται. Και για αυτό επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στον Τσίπρα από ότι στους άλλους. Γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την αριστερά.»

Πηγή: Μίκης Θεοδωράκης: iefimerida.gr

0 σχόλια