Ο Ερντογάν «πραναγγέλει» μετωπική με ΗΠΑ-Ε.Ε.

Με άρθρο του, ο μυστικοσύμβουλος του Τούρκου προέδρου, διευθυντής της «Γενί Σαφάκ» καλεί τον λαό να προετοιμαστεί για εμφύλιο! 

Από τον Ιμπραχήμ Καραγκιούλ 

Μέχρι τώρα έδιναν την υποστήριξή τους στα κρυφά. Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., που στήριζαν τον Γκιουλέν και εκείνους που ανέβηκαν στα τανκς και έριξαν σφαίρες εναντίον της δημοκρατίας, αποκαλύφθηκαν. Πήραν φανερά θέση εναντίον της Τουρκίας. Αρχισαν να χτυπούν φανερά την Τουρκία. Αλλος λέει «να σταματήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.», άλλοι πάλι λένε «ανησυχούμε για την Τουρκία». Ενας άλλος κάνει αμφίσημη επίσκεψη και, για να κρύψει τις πομπές του, κάνει δηλώσεις και λέει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας (σ.τ.μ.: εννοεί την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Aγκυρα). Αυτές είναι δηλώσεις για το θεαθήναι!



Η Ε.Ε. είναι απειλή για την Τουρκία

Η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει με δική της πρωτοβουλία το ζήτημα της εισόδου της στην Ε.Ε. Από τη στιγμή που τα κεντρικά κράτη της Ε.Ε. στήριξαν το πραξικόπημα, πώς είναι δυνατόν να γίνουμε μέλος αυτής της ένωσης; Είναι κάτι τέτοιο δυνατόν; Εχει απομείνει κάποιος στην Τουρκία που να στηρίζει την Ε.Ε., εκτός από εκείνους οι οποίοι έχουν ειδικές σχέσεις και συμφέροντα; Και είμαστε πλέον σίγουροι ότι αυτοί οι κύκλοι στήριξαν το πραξικόπημα
Η Ε.Ε. δεν είναι πλέον στόχος για την Τουρκία, αλλά απειλή. Είναι μια εξωτερική απειλή που θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε Αίγυπτο. Η Ευρώπη, που δεν είναι σε θέση να προστατέψει την εσωτερική συνοχή της, στις 15 Ιουλίου πήρε μια ντροπιαστική θέση για να αποσταθεροποιήσει και να διαμελίσει την Τουρκία. Η κατάσταση αυτή πρέπει να θεωρηθεί άμεση απειλή για την Τουρκία.

Επειτα από όλα αυτά, δεν έχει απομείνει ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. Αν δείτε την εχθρότητα της Γερμανίας και της Αυστρίας εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων, θα αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να μας ενώνει με την Ε.Ε. Είναι πλέον φανερό ότι η κεντρική Ευρώπη έχει ένα «μυστικό σχέδιο» για την Τουρκία. Αυτό το σχέδιο το έθεσαν σε εφαρμογή, όπως αποδείχτηκε με το πραξικόπημα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία

Κοιτάξτε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το κράτος με το οποίο είμαστε σύμμαχοι στη γύρω περιοχή. Ενα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ σύρεται σε εμφύλιο πόλεμο, και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία στήριξη, ούτε δήλωση συμπαράστασης. Δεν μπορούν καν να πουν «στηρίζουμε τη δημοκρατία» - το αντίθετο: λένε «κρίμα! Τα δικά μας παιδιά αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν». Από τούδε και στο εξής τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την εξής πραγματικότητα: η κυβέρνηση στην Ουάσινγκτον έχει σχέδιο αποσταθεροποίησης και διάλυσης της Τουρκίας.
Ο διάδρομος της Βόρειας Συρίας (σ.τ.μ.: Κουρδικός Διάδρομος) και η κατάληξη του πολέμου στη Συρία στο συγκεκριμένο σημείο οφείλonται αποκλειστικά στη στάση των ΗΠΑ. Χαράσσοντας σύνορα για το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων (PYD) και για το Ι.Κ., γίνεται πλέον αντιληπτό ότι στόχος είναι η περικύκλωση της Τουρκίας.

Eγιναν σύμμαχοι με την τρομοκρατική οργάνωση

Αυτή τη δύσκολη ημέρα, οι ΗΠΑ δεν στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας, που είναι επί δεκαετίες σύμμαχός τους, αλλά έγιναν σύμμαχοι με την τρομοκρατική οργάνωση (του Γκιουλέν), όπως έγινε με το ζήτημα του PYD και του Ι.Κ. Ο Γκιουλέν και οι τρομοκράτες της οργάνωσής του ήταν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και έκαναν επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας μέσω αυτών των συμμοριών.
Οι τρομοκράτες του Γκιουλέν στο τουρκικό στράτευμα και οι συμμορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας εργάζονται για λογαριασμό του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον της χώρας μας μέσω αυτών των εκτελεστών. Για τον βομβαρδισμό του Κοινοβουλίου, για τις ριπές εναντίον Τούρκων πολιτών, για την απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη αυτής της χώρας υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό θα καταγράψει η Ιστορία, αυτό θα μείνει στη συνείδηση της τουρκικής κοινής γνώμης. Η συντριπτική πλειονότητα των Τούρκων αυτό θα λέει.

Ο δήθεν αντιαμερικανισμός

Προσοχή: κανείς να μη θεωρήσει ότι όλα αυτά που λέμε είναι ένας φτιαχτός αντιαμερικανισμός. Να μην επιχειρήσουν τα αμερικανικά ΜΜΕ να καλύψουν τις ευθύνες των ΗΠΑ, επικαλούμενα έναν δήθεν φτιαχτό αντιαμερικανισμό. Εχουμε χορτάσει από τέτοιες επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τους «New York Times», την «Washington Post», τη «Wall Street Journal» κ.λπ.
Εμείς, επί τριάντα χρόνια, παλεύουμε σ' αυτή την περιοχή με τα ψέματά τους. Ολα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν με αυτά τα ψέματα να καλύψουν τους εμφυλίους που προκάλεσαν, τις μυστικές επιχειρήσεις τους, τις επεμβάσεις τους που μετέτρεψαν ολόκληρες χώρες σε ερείπια, τις δημιουργίες κρίσεων... Πάντα με αυτά τα ψέματά τους προσπάθησαν να αποκοιμίσουν τις συνειδήσεις μας, να μας καταστήσουν ομήρους τους. Ολα τα αιματηρά σενάρια της Δύσης σ' αυτή την περιοχή καλύφθηκαν με τέτοια ψέματα.

Τι άλλες αποδείξεις χρειάζεστε;

Με τα ψέματα ότι «υπάρχουν χημικά όπλα» κατέλαβαν μια χώρα, σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, υποβίβασαν έναν πολιτισμό, κατέστρεψαν τις πόλεις. Το ψέμα για την ύπαρξη των χημικών όπλων μέσω αυτών των εφημερίδων διαδόθηκε στην κοινή γνώμη.
Εκείνοι που κατέλαβαν ένα κράτος χωρίς καμία απόδειξη θέλουν αποδείξεις για τον Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του, που επιτέθηκαν στη χώρα μας. Μα, το επιτελείο του ανθρώπου αυτού, όπως και ο ίδιος, είναι εκεί, σ' εσάς, εσείς τον προστατεύετε, τις πληροφορίες που συλλέγουν τα δίκτυά του στην Τουρκία τις μεταδίδει σ' εσάς, οδηγίες παίρνει από εσάς, τι άλλες αποδείξεις θέλετε; Οταν τα λέμε όλα αυτά, μας κατηγορείτε για αντιαμερικανισμό.
Ναι, ο αντιαμερικανισμός στην τουρκική κοινή γνώμη αυξάνεται και θα αυξηθεί περισσότερο. Ο λαός μας πρέπει να δει ότι πίσω από το πραξικόπημα και τα εγκλήματα που έγιναν βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.

Θα έτρεχαν όλοι τους στην Αγκυρα

Αν πετύχαινε το πραξικόπημα, θα ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς. Μετά θα έτρεχαν όλοι τους στην Αγκυρα για να κατασκευάσουν τους νέους Σίσι, νέο υπουργικό συμβούλιο, θα παρασημοφορούσαν τους πραξικοπηματίες. Θα είχαν πάρει όμηρο την Τουρκία, αφού θα είχαν στήσει το δικό τους κράτος στην Αγκυρα.
Θα είχαν πετύχει να εφαρμόσουν το μεγαλύτερο σχέδιο που έχουν για την περιοχή και μετά θα υλοποιούσαν ένα ένα όλα τα επιμέρους σχέδιά τους. Τώρα βιώνουν μια μεγάλη αποτυχία και βγάζουν μίσος εναντίον μας, επειδή δεν πέτυχε το πραξικόπημα.

Προσοχή στους προδότες της μυστικής πατρίδας!

Ολα πια έχουν φανερωθεί. Ο Γκιουλέν και οι τρομοκράτες του είχαν διαμοιράσει ρόλους και εξουσίες και με τους μέσα και με τους έξω.
Κάθε ημέρα βγαίνουν στην επιφάνεια νέες λεπτομέρειες. Και όσο περνά ο καιρός θα αποκαλύπτονται ο ρόλος τους, αλλά και εκείνοι που κρύβονται πίσω από αυτούς.
Δεν θα υποχωρήσουν. Η αναμέτρησή τους με την Τουρκία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση από τον λαό μας για την αποτυχία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τον βάζουν να μιλά στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες εκείνον τον σχιζοφρενή (σ.τ.μ.: εννοεί τον Γκιουλέν). Στις συμμορίες πληροφοριών που δρουν στην Τουρκία και δεν έχουν εξαρθρωθεί ακόμα συνεχίζουν να στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα και εντολές. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να τον βάζει να μιλά και να δίνει εντολές, μέσω των συμμοριών του, είναι απόδειξη ότι ο πόλεμος συνεχίζεται.

Να είμαστε έτοιμοι για εμφύλιο - θα αρχίσουν οι επιθέσεις...

Γι' αυτό θεωρούμε ότι αυτή η δουλειά δεν τελείωσε - θα συνεχιστεί. Ορισμένα τμήματα των πραξικοπηματιών έχουν αποσυρθεί και είναι έτοιμα για την επόμενη φάση. Oμως, από τώρα και στο εξής στόχος είναι ο εμφύλιος πόλεμος. Δολοφονίες, επιθέσεις που θα προκαλούν τρόμο, επιθέσεις αυτοκτονίας...
Επιθέσεις σε τζαμιά, χώρους λατρείας αλεβιτών, σε σύμβολα της Τουρκίας και δημιουργία κλίματος που θα οδηγήσει σε φυλετικό πόλεμο θα μας οδηγήσουν να σφαχτούμε μεταξύ μας.

Η 15η Ιουλίου θα γίνει ημερομηνία-σταθμός

Γι' αυτό σας λέω να μη θεωρείτε τη 15η Ιουλίου απλά ως ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος, αλλά ως ημέρα που άρχισαν η επίθεση και ο πόλεμος εναντίον της Τουρκίας. Κοιτάξτε την εγγύς γεωγραφία μας, κοιτάξτε τα κράτη που έχουν διαλυθεί, τα δράματα των κατεστραμμένων πόλεων, κοιτάξτε ανθρώπους που συμβίωναν ειρηνικά επί αιώνες πώς σκοτώνονται τώρα μεταξύ τους. Ολα αυτά είναι δικό τους σχέδιο. Αυτή την καταστροφή προσπαθούν να φέρουν και στην Τουρκία.
Τη 15η Ιουλίου άρχισε ο αγώνας για την ανεξαρτησία του έθνους μας. Πλέον θα αναλύουμε τα πάντα και θα ζητούμε λογαριασμό από όλα τα κράτη. Σε εκείνους που σχεδιάζουν μάχες δρόμο με δρόμο θα απαντήσουμε με σχέδια άμυνας και αντίστασης σε κάθε δρόμο.

Κρατήστε ελεύθερη τη συνείδησή σας, κρατήστε ισχυρή τη βούλησή σας

Μη σας ξεγελούν διάφορες ξενέρωτες αναλύσεις. Ηλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια γυμνή. Ολα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα.
Η 15η Ιουλίου είναι η ημερομηνία που θα αλλάξει την πορεία των εξελίξεων και της ίδιας της Ιστορίας απέναντι στα αιματηρά σχέδιά τους. Αυτό το έθνος θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να πετύχει τη νίκη στα εδάφη της Ανατολίας. Δεν πρόκειται ποτέ να λιποψυχήσουμε και να το βάλουμε κάτω. Αυτός ο τελευταίος Πόλεμος Ανεξαρτησίας θα κερδηθεί και τα σχέδια για υποδούλωση της πατρίδας μας θα αποτύχουν. Αρκεί να κρατήσουμε ελεύθερη τη συνείδησή μας και να κρατήσουμε ισχυρή τη βούλησή μας.
Γεμίστε την ψυχή σας με την αγάπη για την πατρίδα...

Επίδειξη δύναμης με τον «σουλτάνο» με συγκέντρωση-φιέστα!

Υπό τους ήχους των στίχων του Κορανίου που ακούγονταν από τα μεγάφωνα και των εμβατηρίων, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι -η «Hurriyet» έκανε λόγο για πάνω από 3.000.000- παιανίζοντας σημαίες και λάβαρα με τις εικόνες του Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Ατατούρκ συγκεντρώθηκαν χθες από κάθε γωνιά της χώρας στο Γενί Καπί της Κωνσταντινούπολης, σε μια φιέστα αφιερωμένη στους μάρτυρες της απόπειρας πραξικοπήματος, με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος -που έφτασε με ελικόπτερο στην Πόλη- επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση: Οτι είναι ο αδιαμφισβήτητος απόλυτος άρχοντας, που δεν ανατρέπεται, δεν ελέγχεται από κόμματα αντιπολίτευσης, δεν αποδέχεται το παραμικρό εμπόδιο στη συγκέντρωση εξουσιών που μεθοδεύει, δεν ανέχεται μαθήματα δημοκρατίας...

Σε μία ημέρα που για τον Ερντογάν ξημέρωσε με την Αυστρία να απειλεί ευθέως να μπλοκάρει με βέτο τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. και τον ηγέτη των Γερμανών Φιλελευθέρων να τον παρομοιάζει με τον Χίτλερ, κατηγορώντας τον ότι χτίζει ένα αυταρχικό καθεστώς με υπερβολική συγκέντρωση εξουσιών, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε με επίδειξη ισχύος: Για να αποδείξει ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι ενωμένες χάρη στην εθνική ηγεσία του, προσκάλεσε να χαιρετίσουν τη συγκέντρωση του κόμματός του ΑΚΡ, τους δύο αρχηγούς της αντιπολίτευσης, του εθνικιστικού MHP και του κεμαλικού CHP, που έκαναν δηλώσεις περί «πολιτικού συμβιβασμού». Το κουρδικό HDP δεν προσκλήθηκε... Για να απαντήσει στις απειλές των Ευρωπαίων δήλωσε ενώπιον του πλήθους που φώναζε «θάνατος» ότι τα κόμματα θα πρέπει να επαναφέρουν τη θανατική ποινή «εάν ο λαός το θέλει».

Και για να δείξει ότι η Τουρκία έχει ευρύτερο κύκλο συμμάχων, πέραν της Ε.Ε., φρόντισε τα τοπικά ΜΜΕ να αναδείξουν την αυριανή επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τα γεωπολιτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.
Η συγκέντρωση μεταδόθηκε διαδικτυακά σε επτά γλώσσες (τουρκικά, ρωσικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, αραβικά και ισπανικά) και ζωντανά από γιγαντοοθόνες σε όλη την επικράτεια, καθώς και από μία που στήθηκε στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, εκεί όπου διαμένει αυτοεξόριστος ο -κατά το καθεστώς- «υποκινητής» της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

* Ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ είναι γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», ναυαρχίδας των ΜΜΕ που στηρίζουν τον Ερντογάν, και άτυπος σύμβουλός του, γεγονός που μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι εκφράζει και τις απόψεις του. Το άρθρο του στη «Γενί Σαφάκ» δημοσιεύτηκε με τίτλο «Προσοχή - Πρόκειται να αρχίσουν οι επιθέσεις που θα οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο την Τουρκία».
Πηγή "Δημοκρατία"
thumbnail
About The Author

0 comments