Άλλαξε στο «εσύ»: Ο Abe υποσχέθηκε μια θερμή υποδοχή στον Πούτιν

© RIA Novosti. Μιχαήλ Klimentev
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που έλαβαν μέρος στην σύνοδο κορυφής του APEC στο Περού.
ΜΌΣΧΑ, 20 Νοεμβρίου — RIA Novosti.  Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε  μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του APEC στο Περού.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ της  Μόσχας και του Τόκιο προχωρούν και  οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτές ανανεώθηκαν  μερικά εργαλεία αλληλεπίδρασης.




 «Ανανεώσαμε  μερικά από τα εργαλεία αλληλεπίδρασης, τα οποία μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων». Ο  Πούτιν είπε , εξηγώντας ότι αναφέρεται σε διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν  από τις δύο χώρες των  Υπουργείων  Εξωτερικών,  τα Υπουργεία Άμυνας , και συμβούλια ασφαλείας των δυο χωρών.

 Ο   Πούτιν  σημείωσε[1] ότι συνεχίζεται το έργο για την πραγματοποίηση των Ιαπωνικών πρωτοβουλιών  εντατικοποιώντας  την εμπορική και οικονομική συνεργασία
  Τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες «έχουν μια καλή ευκαιρία να συντονιστούν σε  όλους αυτούς τους τομείς.

Με τη σειρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών έχει  εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.  «Χαιρετίζω που πραγματοποιήσαμε ενεργές  επαφές  σε ένα ευρύ φάσμα  εργασιών για την προετοιμασία και την παραμονή της επίσκεψής σου στην Ιαπωνία να γίνει όπως πρέπει,», δήλωσε ο Abe,   αναφερόμενος  στον Ενικό προς τον  Πρόεδρο της Ρωσίας.

 Επίσης μετά την συνάντηση για τα αποτελέσματα ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών έγινε περισσότερο από πραγματική [2].

 "Επιβεβαιώσαμε  την επιτυχία του σχεδίου των 8 σημείων για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, και πραγματοποιήθηκε μια καλή κουβέντα τις παραμονές  των συνομιλιών που θα γίνουν τον Δεκέμβριο», - αναφέρει τα λόγια του Abe, το πρακτορείο  Kyodo [3].

 Τελικές προετοιμασίες
 Μετά τη συνάντηση του Ρώσου  και του Ιάπωνα ηγέτη ο  Γραμματέας Τύπου του  Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως η  επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ιαπωνία.

  Νωρίτερα, ο Ρώσος βοηθός του  Προέδρου Γιούρι Ushakov είπε ότι η  επίσκεψη  του Πούτιν στην Ιαπωνία  έχει προγραμματιστεί για τις  15-16 Δεκεμβρίου. Ο  Ντμίτρι Peskov πρόσθεσε, επίσης, ότι σύντομα θα φθάσει στη Μόσχα [4] ο Υπουργός Εξωτερικών Fumio Kishida, με τον οποίο  επίσης θα συζητήσουμε  την προσεχή επίσκεψη.  Σύμφωνα με την Abe, αυτός προσωπικά [5] διαχειρίζεται την προετοιμασία της επίσκεψης του Πούτιν στην Ιαπωνία.

"Πολλά ζητήματα έχουν να λυθούν από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της επίσκεψης και «προετοιμάζουμε το έδαφος», δήλωσε Πεσκόφ.

 Επιπλέον, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε να ληφθεί  ο Ρώσος ηγέτης ως τιμώμενο πρόσωπο [6] «στο παραδοσιακό ξενοδοχείο Ζεστή Άνοιξη».  «Την επόμενη μέρα θα μεταφερθούμε  στο Τόκιο και θα συζητήσουμε οικονομικά  θέματα,» — δήλωσε ο Abe.

 Οι συμμετέχοντες της Διάσκεψης Κορυφής του APEC στο Περού

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/

thumbnail
About The Author

0 comments